Toliau koreguojama antipiratinių įstatymų bazė  (19)

Švedijos aukščiausiasis administracinis teismas nusprendė, jog IP adresas yra asmeninė informacija, kuri jokiu būdu negali būti skleidžiama. Šis sprendimas sukėlė naujas diskusijas dėl antipiratinio įstatymo šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos teisėsaugos institucijos pastoviai ieško IP adresų asmenų, kurie, naudodami torrent (arba panašias duomenų apsikeitimo sistemas), platina internete knygas, muziką, filmus, kompiuterinius žaidimus. Vėliau tokie asmenys būna teisiami arba prašoma interneto tiekėjo atjungti šiuos asmenis nuo tinklo.

Dabartinio Švedijos teismo sprendimo esmė yra ta, jog niekas neturi teisės „apskaičiuoti“, kas yra IP adreso savininkas ir priversti jį būti atsakingu, nes įrodymai buvo gauti pažeidžiant įstatymus. Tai reiškia, jog Švedijos antipiratinis įstatymas praranda bet kokią prasmę, nes surasti failų apsikeitimo dalyvį galima tik pagal IP adresą. Švedijos Teisingumo ministerija suskubo pareikšti, kad įstatymas suteikia išimtines teises: teisėsauga turi teisę užklausti, kas yra IP adreso savininkas, jeigu tai įrodo jo kaltę teisme.

Tuo tarpu Kanadoje yra svarstomas įstatymo projektas, pagal kurį teisėsaugos institucijos be išankstinio teismo sprendimo turės priėjimą prie duomenų asmenų, kurie yra įtariami autorinių teisių pažeidimu internete. Įstatymas yra reikalingas todėl, kad interneto tiekėjai nenori suteikti šios informacijos apie savo klientus, nepateikus specialaus orderio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: