Policininkams organizuojami kursai apie kibernetinius nusikaltimus  (0)

Per ateinančius 18 mėnesių visi Australijos federalinės policijos (AFP) pareigūnai turės išklausyti kursus, kurie turėtų pagerinti jų gebėjimus nagrinėti kibernetinius nusikaltimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šie mokymai užtikrins, kad visi federaliniai agentai galės vykdyti paiešką ir turės prieigą prie kompiuterių net ir neturėdami kompromituojančios informacijos“, - sakė AFP moderniųjų technologijų nusikaltimų operacijų vadovas Neil Gaughan.

Šie mokymai susiję su AFP pastangomis suvaržyti nuotraukų ir videomedžiagos, kuriuose vaizduojamas vaikų seksualinis išnaudojimas, plitimą. AFP jau suėmė 15 vyrų, atsisiuntusių filmą, kuriame rodomas aštuonerių metų mergaitės iš Rusijos prievartavimas. Tikimasi, kad dėl šio filmo bus teisiama net 30 australų. AFP tvirtina, jog tai bus didžiausia byla, susijusi su vaikų išnaudojimu.

Vietos pareigūnų pastangos kovoti su vaikų prievarta sutampa su visame pasaulyje vykdoma praktika. Jos metu siekiama susekti visus asmenis, žiūrinčius tokio pobūdžio filmus. AFP areštavo šimtus tūkstančių nuotraukų ir videomedžiagos, vaizduojančios vaikų pornografiją. Tikimasi, kad bus areštuota net 30 terabaitų medžiagos.

Neil Gaughan tvirtina, jog didžioji dalis medžiagos, susijusios su smurtu prieš vaikus, plinta naudojantis „peer-to-peer“ (P2P) technologija. Neil Gaughan sakė, kad visame pasaulyje policijos pajėgos įsiveržia į tinklus, kuriuose keičiamasi medžiaga, kurioje demonstruomi vaikų prievartavimai.

„Yra keletas labai sudėtingų tinklų. Tačiau gausu ir labai naivių žmonių, įsitikinusių, kad jie yra nesugaunami, - teigė Neil Gaughan. – Žmonės, besilankantys šiose svetainėse, mano, jog jie tai daro anonimiškai, tačiau jie palieka „skaitmeninius pirštų antspaudus“ ir juos galima nesunkiai susekti“.

Pareigūnas nekantriai laukia elektroninio saugumo konferencijos, kurią koordinuoja AFP, rezultatų. Šioje konferencijoje buvo analizuojami būdai, parodantys, kaip apsauga suinteresuotos šalys galėtų geriau dirbti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)