Antipiratinis įstatymas Švedijoje 30 proc. sumažino interneto duomenų srautą  (33)

Trečiadienį Švedijoje įsigaliojus naujajam kovos su piratavimu internete įstatymui (IPRED), internetu perduodamų duomenų srautas sumažėjo 30 proc., pranešė Švedijos interneto paslaugų teikėjų tinklų sujungimo mazgą administruojanti bendrovė „Netnod“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo atstovų teigimu, balandžio 1 d. 16 val. duomenų srautas apsikeitimo mazge buvo 30 proc. mažesnis, nei paskutinę kovo mėnesio dieną.

Švedijos dienraščiui „Metro“ Kovos su piratavimu agentūros (Antpiratbyrån) teisininkas Henrikas Pontenas sakė nesistebįs tokiais rezultatais. Pasak jo, didžiąją internetu siunčiamų duomenų dalį sudaro keitimasis failais, todėl tokį smarkų duomenų srauto kritimą galima aiškinti tik IPRED įstatymo įsigaliojimu.

„Tai siunčia labai stiprų signalą, kad įstatymas iš tiesų veikia“, - pabrėžė jis.

Švedijos Kovos su piratavimu agentūra yra privati autorių teises ginanti organizacija, kovojanti su nelegaliu keitimusi failais. Pasak jos atstovų, paskatinti interneto vartotojus kuo greičiau atsisakyti tokios neteisėtos veiklos turėtų ir agentūros paštu siuntinėjami informaciniai bukletai.

Naujasis Švedijos antipiratinis įstatymas remiasi ES Intelektinės nuosavybės teisių reikalavimų vykdymo direktyva (IPRED) ir leidžia teismams išsireikalauti iš interneto paslaugų teikėjų informaciją apie neteisėtu keitimusi failais įtariamus asmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (33)

Susijusios žymos: