„Pagal mafijos įstatymus to negalima daryti jokiais būdais.“ Skelbiama, kad Putinas padarė didžiulę klaidą  ()

Nenugalėjęs „Wagner“ maišto, Kremlius pasmerkė šalį šių įvykių pasikartojimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ maišto istorija turbūt dar nesibaigė. Vladimiras Putinas padarė „lemtingą klaidą“, mano žinomas Rusijos opozicionierius Igoris Eidmanas.

Jis teigia, kad Rusijoje susiformavo mafijos režimas, o Putinas sukilimo istorijoje parodė silpnumą, kuris dabartinėmis sąlygomis yra nedovanotinas.

„Pagal mafijos įstatymus priešai turi būti pribaigti – nėra nieko pavojingesnio už sužeistą, bet išgyvenusį priešą. Putinas Prigožino nepribaigė. Jis vis tiek už tai sumokės... Rusijoje ne dėkojama už atleidimą, o suvokiama, kad tai - silpnumo ženklas. Jie laukia progos įsmeigti atleidusiajam peiliu į nugarą“, – rašė Eidmanas.

Jis patikslino, kad Putinas kartoja tą pačią klaidą, kaip ir Rusijos imperatorius Pavelas I, prieš kurį sąmokslą įvykdė nusiminę aukšto rango asmenys, kuriems monarchas vėliau atleido.

 

Opozicionierius naujo maišto tikimybę laiko labai didele. Be to, jis neatmeta tikimybės, kad jį organizuoti gali tas pats Prigožinas kartu su „antrojo ešelono“ saugumo pajėgomis, kurios tokiu būdu bandys prasibrauti į aukščiausią valdžią. „Jiems perversmas yra vienintelė galimybė pašalinti V. Putino senukus ir patiems ateiti į valdžią“, – sakė Eidmanas.

(80)
(1)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: