JAV gali turėti rimtų bėdų. Dviprasmiškas Bideno komentaras tik pakurstė ugnį (Video)  ()

Amerikos lyderis nepatikslino, ar kalba rimtai, ar jo trumpas atsakymas į žiniasklaidos klausimą buvo humoristinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad Ukrainai siunčia kasetinius sviedinius, nes šalyje baigėsi amunicija. Bidenas tai pareiškė liepos 9 d., atsakydamas į žurnalistų klausimus.

Klausimas, kodėl JAV sutiko perduoti kasetinius sviedinius Ukrainos pusei Bidenas, buvo užduotas jam einant koridoriumi.

„Mums baigėsi amunicija“, – trumpai, net nesustodamas, atsakė Amerikos lyderis.

Bidenas nepaaiškino, ar kalba rimtai, ar jo trumpas atsakymas į žiniasklaidos klausimą buvo humoristinis.

Liepos 7 dieną „The New York Times“ rašė, kad JAV ketina Ukrainai perduoti kasetinius šaudmenis, kad padengtų įprastinių sviedinių trūkumą. Laikraščio teigimu, šis pristatymas gali būti laikina priemonė iki įprastinių sviedinių gamybos padidėjimo, kurio tikimasi 2024 metų pavasarį.

JAV tieks kasetinius šaudmenis Ukrainai: kas apie tai žinoma

 

Liepos 7 dieną pirmą kartą tapo žinoma, kad JAV yra pasirengusios tiekti kasetinius ginklus Ukrainos kariuomenei. Šis sprendimas sukėlė teigiamą reakciją iš Ukrainos pusės, tačiau dėl šio sprendimo buvo kritikuojama Joe Bideno administracija, rašo CNN.

Atstovų Rūmų užsienio reikalų pirmininkas Michaelas McCallas sakė, kad ginklas pakeis karą Ukrainoje, ir pažymėjo, kad Rusija nebaudžiamai naudoja kasetines bombas Ukrainos teritorijoje.

Savo ruožtu atstovė Barbara Lee sakė, kad kasetinės bombos niekada neturėtų būti naudojamos, nes tai „peržengia ribą“.

JAV demokratų senatorius Timas Kaine'as taip pat išreiškė susirūpinimą dėl tokios prezidento administracijos iniciatyvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()