Valymai pasiekė viršų. Skelbiama apie galimai pašalintą vieną iš Rusijos karinio elito narių  ()

Anot britų žiniasklaidos, Gerasimovas toliau vadovaus Rusijos ginkluotosioms pajėgoms kaip Generalinio štabo viršininkas, tačiau dabar visa atsakomybė už karą tenka 54 metų Rusijos oro desantininkų vadui Teplinskiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas atšaukė 67 metų generolą Valerijų Gerasimovą iš Rusijos armijos vado pareigų Ukrainoje. Tai sekmadienį, liepos 9 d., pranešė „Daily Mail“, remdamasi Rusijos šaltiniais.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Gerasimovas buvo pašalintas iš Rusijos armijos vado pareigų nepraėjus nė šešiems mėnesiams nuo paskyrimo. Jį pakeitė generolas pulkininkas Michailas Teplinskis.

Sprendimas atleisti Gerasimovą buvo priimtas praėjus vos kelioms savaitėms po ginkluoto „Wagner“ sukilimo prieš Putino režimą, kurį išprovokavo samdinių grupuotės įkūrėjas ir artimas Rusijos prezidento bendražygis Jevgenijus Prigožinas.

Be to, „Daily Mail“ rašo, kad Gerasimovo nušalinimas nuo pareigų gali būti susijęs su šią savaitę Lietuvoje įvyksiančiu NATO viršūnių susitikimu, kuris, kaip tikimasi, padidins Vakarų paramą Ukrainai, ir JAV prezidento Joe Bideno sprendimu leisti į Kijevą pristatyti prieštaringai vertinamas kasetines bombas.

 

Atkreipkite dėmesį, kad dar nebuvo jokios oficialios informacijos apie Valerijaus Gerasimovo atleidimą iš pareigų.

Michailas Teplinskis yra Rusijos generolas pulkininkas, oro desanto pajėgų vadas ir Rusijos Federacijos didvyris. Teplinskis gimė 1969 m. sausio 9 d. Mospino mieste, Donecko srityje.

1991 m. baigė Riazanės aukštąją oro desanto mokyklą. Dalyvavo Padniestrės konflikte, Pirmajame ir Antrajame Čečėnijos karuose, RF ginkluotųjų pajėgų karinėse operacijose Sirijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()