„Ar turėčiau mokyti sūnų tapti kariu?“ Ukrainietė Vilniuje vos nesusikivirčijo su Bideno patarėju (Video)  ()

Tarp Ukrainos visuomenės aktyvistės Darjos Kaleniuk ir Bideno patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake'o Sullivano kilo kivirčas situacijos Ukrainoje ir NATO fone. Pastarasis patarė ukrainiečiams „palikti insinuacijas ar potekstes prie durų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos su korupcija centro vykdomoji direktorė Daria Kaleniuk NATO viršūnių susitikime Vilniuje paklausė JAV prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake'o Sullivano, kaip paaiškinti savo sūnui, kodėl Ukraina nepriimama į NATO ir kokių reformų laukia sąjungininkai, kad Ukraina būtų priimta į Aljansą.

„Prašau, patarkite man: ką man pasakyti savo sūnui? Kad prezidentas Bidenas ir NATO nepakvietė Ukrainos į NATO, nes jis bijo Rusijos? Bijote, kad Rusija pralaimės? Bijote Ukrainos pergalės? Ar aš turėčiau mokyti savo sūnų būti kareiviu ir kovoti su rusais, kai jam po septynerių metų bus aštuoniolika?“, – paklausė ji Sullivano.

Atsakydamas į tai, JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas padėkojo Kaleniuk už pastangas skatinti demokratiją. Kartu jis pažymėjo, kad kai kurie teiginiai buvo „visiškai nepagrįsti ir nepateisinti“.

 

Pasak Sullivano, Vašingtonas nuolat remia Ukrainą, ypač karinėje srityje, perkeldamas „didžiulį potencialą“ kovai su Rusijos agresija. JAV prezidento patarėjas pridūrė, kad Joe Bidenas savo pareiškimuose dėl Ukrainos stojimo į NATO buvo „aiškus ir tiesus“. Iki šiol įstojimas yra neįmanomas, nes tai gresia įtraukti Aljansą į karą prieš Rusijos Federaciją.

 

Sullivanas patarė Kaleniuk „palikti užuominas ar potekstę prie durų, kad galėtume geranoriškai pasikalbėti“ ir pažymėjo, kad Amerikos žmonės nusipelno padėkos už paramą Ukrainai. Pasak Bideno patarėjo, JAV turėtų padaryti viską, kas įmanoma, kad paremtų ukrainiečius. Ir jis yra asmeniškai pasiruošęs ir tai darys kiekvieną dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(9)
(12)

Komentarai ()