Putinas norėjo sugriauti NATO. Bidenas prisiminė mėnesius iki karo pradžios (Video)  ()

Pasak JAV prezidento, net kai kurie Ukrainoje netikėjo tuo, ką Amerikos žvalgybos bendruomenė sužinojo prieš pat plataus masto invaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO viršūnių susitikime Vilniuje kalbėdamas JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad NATO dabar yra stipresnė nei bet kada anksčiau savo istorijoje. Kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, vedamas nepasotinamo valdžios troškimo ir naujų žemių užgrobimo, pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, jis taip pat tikėjosi sugriauti NATO aljansą. Tai pareiškė JAV prezidentas.

„Jis manė, kad mūsų vienybė bus visiškai subyrėjusi per pirmąjį išbandymą. Jis manė, kad demokratiniai lyderiai bus silpni. Tačiau jis apsiskaičiavo“, - sakė Bidenas.

Pasak jo, susidūręs su grėsme, demokratinis pasaulis padarė tai, ką darė visada – Europa, JAV ir Indo-Ramiojo vandenyno regionas susivienijo.

„Mėnesius iki karo jis telkė savo kariuomenę prie sienos su Ukraina, kurdamas trampliną žiauriai invazijai. Tuo metu nuolat bendravau su savo sąjungininkais ES, G7 ir NATO. Mes jau buvome karo, kurį planavo Putinas, viduryje. Net tada, kai kai kurie ukrainiečiai netikėjo tuo, ką sužinojo mūsų žvalgybos bendruomenė“, – sakė Bidenas.

Anot jo, su Putinu buvo bandoma susitarti diplomatijos keliu, tačiau tai nepadėjo. Pradėjus kristi Rusijos bomboms, JAV bandė suvienyti visą pasaulį, kad palaikytų drąsią Ukrainos tautą, kuri „neįtikėtinai oriai“ kovoja už savo laisvę ir suverenitetą.

 

„Po pusantrų metų, per kuriuos Rusijos kariuomenė įvykdė visų pirma nusikaltimus žmoniškumui, ukrainiečiai liko nepalaužiami. Nepalaužiami!“, - sakė Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()