100 000 karių armada. Bidenas pasiuntė monstrišką JAV armiją  ()

Žiniasklaidos teigimu, prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, JAV kariškių skaičius Europoje išaugo. Šiuo metu ten dislokuota daugiau nei 100 000 amerikiečių karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, liepos 13 d., Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas įgaliojo Pentagoną nusiųsti iki 3000 rezervinių pajėgų į Europą, tęsiantis karui Ukrainoje. Apie tai rašo CNN.

Pagal naująjį dekretą rezervistai dalyvaus operacijoje „Atlantic Resolve“, skirtoje NATO ir jos rytiniam flangui sustiprinti.

Pranešama, kad „Atlantic Resolve“ yra laikoma neatidėliotina operacija. Jis rezervo kariams suteikia tokias pat lengvatas kaip ir aktyviems kariams.

„Šis naujas paskyrimas naudingas tarnybos nariams ir šeimoms, nes padidina įgaliojimus, teises ir prieigą prie atsarginių pajėgų bei personalo“, – sakė Jungtinio štabo viršininkų operacijų direktorius generolas leitenantas Douglasas Simsas.

Gynybos ministerijos pareigūnas sakė, kad greičiausiai prireiks maždaug šešių mėnesių, kol šie rezervistai bus išsiųsti į Europą, nes reikia iš anksto pasiruošti. Tikimasi, kad jie dirbs logistikos, saugumo ar sveikatos priežiūros srityse.

 

Žurnalistų teigimu, Europoje yra daugiau nei 100 000 JAV karių. Jų skaičius išaugo po praėjusių metų Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą. Tuo pačiu metu Amerikos armija nedalyvauja kare, nes Ukraina nėra NATO narė.

„The Washington Post“ pažymi, kad Bideno sprendimas yra dalis pastangų suvaldyti Rusiją. Pareigūnų teigimu, šis žingsnis nepadidins bendro JAV karių skaičiaus Europoje, tačiau galbūt pakeis jų sudėtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()