Ukraina pralaužė Rusijos armijos gynybą. Smogė galinga artilerijos ugnis. Metami visi rezervai  ()

Karo studijų institutas praneša apie mūšius Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai perkelia pastiprinimą į Kliščijivkos ir Berhivkos rajoną, kad neleistų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išlaisvinti gyvenviečių ir pasiekti Bachmutą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovas Kovaliovas praneša, kad Ukrainos pajėgos pasiekė sėkmės Belaja Gora – Andrejevka ir Belaja Gora – Kurdiumovka rajone. Tuo pat metu Rusijos kariniai tinklaraštininkai teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsitvirtino aukštumose į rytus nuo Orihovovo-Vasilivkos ir beveik pasiekė greitkelį E40 Bachmutas-Slavianskas. 

Karo tyrimų instituto analitikai išsakė situaciją Bachmuto kryptimi.

Propagandinis kanalas „Rybar“ praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė V. Putino kariuomenės gynybą prie Berhivkos. Tačiau priešo artilerija privertė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pasitraukti iš šio fronto ruožo.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad praėjusią dieną Rusijos kariuomenė atrėmė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas ties Spirne, Vesele, Kliščijivka ir Andrejevka.

Keletas Rusijos karo korespondentų teigia, kad liepos 12 d. V. Putino kariuomenei pavyko šiek tiek atstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas šiauriniame Kliščijivkos pakraštyje ir gretimose aukštumose.

 

Šią informaciją netiesiogiai patvirtino Ukrainos gynėjas „Bachmuto Demonas“. Pasak jo, padėtis prie Kliščijivkos ir Berhivkos yra tikrai sudėtinga, nes priešas ten perkėlė visą turimą rezervą.

Kovos taip pat tęsiasi Avdijivkos-Donecko linijoje. Rusijos gynybos ministerija teigia, kad pavyko atremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakas ties Vodiane, Krasnohorivka ir Pervomaiske. Pietų karinės apygardos atstovas Astafjevas patikina, kad Putino kariuomenei pavyko atremti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Vodianės rajone.

Propagandos kanalai rašo, kad Putino kariuomenė puolė Lastočkino gyvenvietę, bet į ją dar neįžengė.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(5)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: