Perimti slapti rusų duomenys. „Informacija dėl Ukrainos „Mossad“  ()

Liepos 13 d. Ukrainos įsilaužėliai iš „Kibernetinio pasipriešinimo grupės“ paviešino vienos iš RF armijos karinių brigadų slaptus dokumentus. Ši Rusijos karinė formacija kovėsi prie Bachmuto ir Charkivo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišiai tvirtina, kad šie dokumentai padės patraukti Rusijos kariuomenę atsakomybėn už karo nusikaltimus. „Kibernetinio pasipriešinimo grupė“ šiuos dokumentus taip pat perduos atitinkamoms Ukrainos institucijoms.

Įsilaužėlių grupuotė pažymėjo, kad šie slapti oficialūs dokumentai yra susiję su Rusijos 72-ąja atskirąja motorizuotųjų šaulių brigada. Ši karinė formacija tiesiogiai dalyvauja Rusijos ir Ukrainos kare.

Paskelbtuose dokumentuose išvardytos tūkstančių Rusijos karių pavardės, pareigos ir laipsniai. Be to, juose taip pat pateikiama informacija apie jų judėjimo ir įrangos gabenimo į Ukrainos teritoriją laiką ir tvarką.

„Visi karo nusikaltėliai bus nustatyti ir nubausti,“– patikino „Kibernetinis pasipriešinimas“.

Šiose bylose taip pat buvo Rusijos aukščiausios karinės vadovybės įsakymai raginti mobilizuotis, taip pat sudaryti karinės tarnybos sutartis su šalies agresorės piliečiais.

InformNapalm“ tyrėjai pažymėjo, kad hakeriai šiuos dokumentus rado įsilaužę į vieno iš Rusijos pareigūnų pašto dėžutę. Taip jie gavo prieigą prie 72-osios atskiros motorizuotosios šaulių brigados ir „Audros“ būrio personalo sąrašų ir kitų dokumentų.

 

„Šie sąrašai gali tapti puikiu pagrindu OSINT tyrėjų darbui ateityje, todėl galite pažymėti šią nuorodą arba išsaugoti šiuos sąrašus pas save, jei jau turite norą būti sąlyginio Ukrainos „Mossad“ dalimi“, – pabrėžė tyrėjai.

Jie taip pat peržiūrėjo šiuos failus ir įkėlė juos į svetainę, kad kiekvienas galėtų juos naudoti teisinėje, tyrimų ar kitoje veikloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()