„Mes buvome apgauti.“ Rusijoje skelbiamas „SVO“ žlugimas (Video)  ()

Dėl „specialiosios operacijos“ nesėkmės Kremliaus propaganda bando kaltinti Ukrainos išdavikus, ypač Viktorą Janukovyčių ir jo aplinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius, pradėdamas plataus masto invaziją į Ukrainą, tikėjosi Krymo istorijos pasikartojimo. Dabar, įsivėlęs į kruviną karą, nesupranta, kaip išsikapstyti.

Tokį atvirą pareiškimą karo tinklaraštininkas iš Osetijos Alanas Mamijevas padarė vieno Kremliaus propagandos šaltinio eteryje.

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Mamijevas interviu metu bandė suversti kaltę dėl „specialiosios operacijos“ nesėkmės Ukrainos išdavikams. Jis tikina, kad šie veikėjai esą apgavo Rusijos diktatorių ir nuvedė jį į aklavietę.

„Kai prasidėjo ši „specialioji operacija“, manau, tikėtasi kažko kito... Turiu draugų, kurie yra šios prezidento administracijos nariai. Kada buvo priimtas pagrindinis sprendimas ir ko jie tikėjosi? Jie tikėjosi Krymo istorijos pasikartojimo. Tikėjome ten esančiais ukrainiečių prorusiškais veikėjais, Janukovyčiaus aplinka, kad mus ten sutiks, kaip kadaise Kryme. Jie mums tai garantavo, už tai gavo pinigų ir resursų, dėl to dirba pastaruosius 8 metus. Šio darbo jie neatliko. Mes nebuvome pasiruošę rimtiems iššūkiams“, – sakė Mamijevas.

 

Jis taip pat tikina, kad Kremlius turėjo vilčių dėl Vakarų silpnumo, kuris nepasitvirtino. Dabar pasaulio bendruomenė ignoruoja Maskvos prašymus dėl „susitarimo“, privesdama Rusiją prie pralaimėjimo kare.

„Niekas rimtai netikėjo, kad Vakarai taip pasinaudos. Pinigai, verslas, naftotiekiai, dujotiekiai... Visi manė, kad kažkuriame etape pavyks susitarti. Atkreipkite dėmesį, kaip dirba mūsų diplomatai: „Mes pasiruošę deryboms...“. Jie pasiruošę, bet kita pusė nepasiruošusi“, – skundėsi propagandistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(3)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: