„Dar niekas niekada gyvenime taip nepuolė!“ Skelbiamas košmaras fronte  ()

Ukrainos pulkininkas Romanas Kostenko prisiminė, kad padėtis fronte yra dviprasmiška ir vietomis priešas bando pulti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose fronto segmentuose Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė iniciatyvą ir užtikrintai juda į priekį, tačiau yra sričių, kur rusai vis dar bando žengti į priekį, sakė Romanas Kostenko.

Garsusis „kiborgas“ pažymėjo, kad nereikėtų nuvertinti priešo, kuris yra viskuo pranašesnis, taip pat sugebėjo užminuoti laukus taip, kad dėl to ukrainiečiai turi judėti lėtai ir atsargiai.

Pulkininkas pirmiausia pakomentavo NATO viršūnių susitikimo rezultatus, leisdamas sau teigti, kad galbūt šis Aljansas neatitinka Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasiekto lygio. Grįsdamas savo žodžius, patyręs kariškis sakė, kad karinis blokas turi mokytis iš ukrainiečių, koreguoti seniai nusistovėjusius karybos metodus, remiantis Ukrainos patirtimi.

Tada Kostenko pasidalino operatyvine informacija apie padėtį Ukrainos frontuose:

„Visi turime suprasti, kad Rusija vis dar yra išteklių šalis, ir nepaisant to, kad partneriai mums duoda tam tikrą kiekį ginklų, Rusija šiuo atžvilgiu yra pranašesnė už mus (jie turi daugiau artilerijos, lėktuvų, tankų).“

Parlamento Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius priminė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi dirbti tokiomis sąlygomis, kokiomis dar niekas nekariavo.

 

Jo teigimu, keliuose ir laukuose guli milžiniškas kiekis rusų minų. Visa tai išminuoti reikalauja daug laiko ir resursų.

„Mūsų kariuomenė žengia į priekį tokiomis sąlygomis, kokiomis dar niekas gyvenime nepuolė, bet pamažu juda. Metras, du, šimtas, du šimtai, bet jie juda pirmyn. Ką turime dabar? Chersono kryptimi turime pasisekimų, bet dažniausiai stacionarios kautynės su artilerijos pagalba, nes ten kliūtis – Dniepro upė. Zaporižios kryptimi stengiamės pasinaudoti iniciatyva, o kai kuriomis kryptimis ji jau yra už nugaros (kažkur einame į priekį, bet kai kur tik laikomės linijos).“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: