[ŽT] „Ten bus mėsmalė.“ Rusijoje skelbia, kad „Wagner“ smogs į Suvalkų koridorių (Video)  (1)

Rusijos Federacija ruošia „Wagner“ naujai invazijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ samdiniai buvo perkelti į Baltarusiją iš okupuotos Ukrainos teritorijos, kad užpultų Lenkiją ir užimtų Suvalkų koridorių. Tai tiesioginėje propagandisto Vladimiro Solovjovo pokalbių laidos transliacijoje pareiškė Rusijos Dūmos deputatas Kartapolovas. Pasak jo, toks buvo Rusijos valdžios, vykdžiusios samdinių perkėlimo į Baltarusijos teritoriją operaciją, planas.

„Suvalkų koridorius mums labai reikalingas... Kumštis, kuris tą nelaimingą koridorių paims per kelias valandas, paruoštas“, - teigia pašnekovas rusų propagandisto laidoje.

Suvalkų koridorius – tai maždaug 100 km sausumos kelias, kuris galėtų sujungti Baltarusijos teritoriją su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi. Šiuo metu Rusijos Federacija neturi tiesioginio sausumos kelio į Kaliningrado sritį, nes čia eina Lenkijos ir Lietuvos siena.

 

Komentuodamas šį pareiškimą, karo ekspertas Thomas Theineris teigia, kad „Wagner“ neturi jokių šansų koviniame susidūrime su NATO apmokytomis brigadomis. Savo „Twitter“ puslapyje jis pažymėjo, kad Rusijos privati karinė kompanija prieš Lenkijos kariuomenės 16-ąją mechanizuotąją diviziją ir JAV kariuomenės 3-iosios pėstininkų divizijos 2-osios šarvuotosios brigados kovinę grupę, 1-osios šarvuotosios divizijos 2-osios šarvuotosios brigados kovinę grupę ir 3-iosios pėstininkų divizijos 3-iąją kovinės aviacijos brigadą išsilaikytų apie 4 minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(11)
(60)

Komentarai (1)