AMD pristatė naujos kartos procesorių (Video)  (21)

Į Taivane vykstančią parodą „Computex 2010“ JAV bendrovė AMD atsivežė savo pirmąjį naujos kartos procesorių „Fusion APU“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fusion APU“ (Accelerated Processing Unit) – tai hibridinis lustas, kuriame x86 architektūros skaičiavimus atliekantys branduoliai sujungti su vaizdo posisteme, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak AMD atstovų, tokio tipo procesorių pasirodymas rinkoje kilstelės visą kompiuterių pramonę į kitą lygmenį, išplės didelės raiškos (HD) vaizdą apdorojančių įrenginių potencialą, suteiks dar didesnių galimybių kompiuterinių žaidimų gerbėjams ir kt.

„Fusion APU“ „Computex“ parodoje pristatė AMD „Products Group“ padalinio vadovas, AMD vyresnysis viceprezidentas Rickas Bergmanas. Parodos lankytojams buvo pademonstruota, kaip kompiuteris su „Fusion APU“ procesoriumi sėkmingai „susitvarkė“ su žaidimu „Aliens vs.Predator“, reikalaujančiu „DirectX 11“ tvarkyklių rinkinio.

AMD pranešė, kad jau pradėjo tiekti bandomąsias „Fusion APU“ procesoriaus kodiniu pavadinimu „Liano“ partijas. Tokie procesoriai turi iki 4 skaičiavimo branduolių ir integruotą vaizdo posistemę „ATI Radeon HD 5600“, suderinamą su „DirectX 11“.

Pasak bendrovės atstovų, masinė „Fusion APU“ procesorių gamyba bus pradėta pirmąjį kitų metų pusmetį. Šiame vaizdo siužete – „Fusion APU“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: