[ŽT] „Dabar vyksta labai svarbūs dalykai.“ Patyręs karys skelbia, kas nutiko Ukrainos puolimui  ()

Puolamųjų veiksmų pradžia buvo greitesnė, tačiau dabar kontrpuolimo tempas sulėtėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalinio „Stugna“ vadas Dmytro Linko interviu televizijos kanalui „Priamij“ papasakojo, kodėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas sulėtėjo: „Bet kokie planai ir taktika koreguojami iš karto prasidėjus veiksmams. Įgijome patirties, kai prieš pusantro mėnesio pradėjome aktyvius veiksmus Zaporožės kryptimi ir pietuose. Iki paskutiniosios nesuvokėme minų užtvarų ir minų išdėstymo rimtumo, t. y. teko rizikuoti.

Apie naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktiką mūšio lauke, kuri, Vakarų ekspertų nuomone, lėtina puolimą, Dmytro Linko sakė štai ką: „Mes atlikome tam tikrus veiksmus, įgijome patirties, po to įvyko koregavimas, ir galbūt visa tai lemia puolimo veiksmų sulėtėjimą, tačiau tai būtina, kad mūsų puolimas būtų efektyvesnis. Mes skaičiuojame kiekvieną karinę techniką, todėl ją naudojame tik tada, kai būtinai reikia, ir suprasdami tai, kad yra tam tikra apsauga nuo priemonių, kuriomis jai gali būti smogta.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: