„Didžiulė karinė paslaptis.“ Skelbiama, kokį ginklą visiškai slaptai galėjo gauti Ukraina  ()

Karo analitikas Grigorijus Tamaras skelbia, kokį ginklą visiškai slaptai galėjo gauti Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Grigorijus Tamaras teigė negalintis paaiškinti JAV nenoro perduoti ATACMS raketų Ukrainai. Pasak jo, jei JAV perduoda Ukrainai kitokius ginklus ir amuniciją, kodėl yra delsiama su tolimojo nuotolio raketomis.

Kartu karo analitikas užsiminė, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose jau gali būti ATACMS, tačiau apie tai niekas niekur nekalba, o reikiamu metu karinė vadovybė duos įsakymą, raketos bus panaudotos mūšio lauke.

Grigorijaus Tamaro interviu „24 kanalui“ galima pažiūrėti „YouTube“.

„Kodėl amerikiečiai neperduoda tolimojo nuotolio raketų, dar kartą pabrėžiu, man tai yra paslaptis. Arba Ukraina turi šias raketas, ir tai yra didžiulė karinė paslaptis, nereklamuojama ir išsaugota lemiamam momentui, o tai irgi įmanoma. Neatmetu tokios situacijos, nes mes ne viską žinome (ačiū Dievui, ne viską žinome). Aš tik sakau, kad jei dabar Ukraina turėtų šių raketų sandėlyje, jos turėtų milžinišką poveikį karo veiksmų eigai“, – sakė karo analitikas.

 

„Be to, kai buvo ruošiamas personalas ir buvo rengiami karo specialistai, ši NATO programa numatė visų rūšių amunicijos naudojimą. Niekas šios programos nenutrauks. Apskritai amerikiečiai ir NATO dirba pagal schemas, tad Ukrainos specialistai turi žinių apie šios amunicijos panaudojimą. Užtektų kelių šimtų šių raketų (tarkim, 1000 raketų), ir tai paralyžiuotų Rusijos armijos veiksmus“, – sakė Tamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: