Ždanovas atskleidė paslaptį. Kodėl Ukraina nenuskandina Rusijos karo laivų (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išsamiai atsakė į klausimą, kas neleidžia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms smogti Rusijos laivams Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes neturime būdo smogti priešo laivams Juodojoje jūroje“, – sakė Olegas Ždanovas ir pridūrė, kad priešas yra protingas, todėl paleidžia raketas iš saugaus atstumo.

Kai tik Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo ginklais pasieks priešo laivus, tada jos smogs į juos. Galima atakuoti ir bepiločiais orlaiviais, tokių bandymų jau būta, tačiau dronai neturi reikiamos galios padaryti didelę žalą laivams.

Dar vieną analitinį Olego Ždanovo vaizdo įrašą galima peržiūrėti „YouTube“ kanale. Pavojus iš Juodosios jūros Ukrainai neišnyksta, nes kol kas ukrainiečiai neturi metodų, kaip susidoroti su Rusijos laivais.

Karo ekspertas ką tik paaiškino, kodėl nėra bandymų pataikyti į priešo taikinius Juodojoje jūroje: „Jie nepatenka į apšaudymo zoną. Todėl mes nekovojame. Priminsiu, kad turime dvi priešlaivines sistemas: tai mūsų vietinė „Neptun“ ir britų „Harpoon“. Jos yra antžeminės ir jų veikimo nuotolis iki 200 kilometrų.“

 

Taip pat Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas pabrėžė: „Po kreiserio „Moskva“ nuskandinimo ir smūgių Sevastopolio įlankai (ten buvo apgadinti keturi laivai) mūsų kompleksai nebepasiekia Rusijos laivų. Tai ir yra visa problema. Mes neturime ore paleidžiamų priešlaivinių raketų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(12)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: