Ukrainoje dingo partija vakarietiškų ginklų. Skelbiama, kas nutiko  ()

Pasak pareigūnų, buvo tik keli atvejai, kol Vašingtono inspektoriai galėjo asmeniškai atvykti ir patikrinti perduotos pagalbos statusą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Amerikos Valstijose papasakota apie vakarietiškos ginkluotės vagystę Ukrainoje, kurią pavyko išaiškintii. Tai teigiama Pentagono generalinio inspektoriaus pranešime, liepos 20 dieną, rašo CNN.

Anot jo, pirmaisiais karo mėnesiais pasitaikydavo atvejų, kai ginklai staiga dingdavo, tačiau vis tiek buvo rasti ir sugrąžinti. Be to, praėjusių metų vasario–rugsėjo mėnesiais amerikiečiai negalėjo apsilankyti vietose, kur buvo saugomi visi jų ir kitų sąjungininkų ginkluotosioms pajėgoms perduoti pagalbos paketai. Tai labai apsunkino stebėjimą.

Beje, nors nuo praėjusių metų spalio reguliariai atliekami lauko patikrinimai, JAV vadovybė Europoje bandė sušvelninti šią problemą ir paima apie ginkluotę iš Kyjivo dokumentus, kurie yra „sąžiningai pateikiami“.

Tuo pat metu nusikalstamoms organizacijoms vis tiek pavyko pavogti dalį ginklų ir įrangos, kurią Vašingtonas kartu su kitais sąjungininkais perdavė Kyjivui. Tai atsitiko dar praėjusių metų birželį su viena iš grupuočių, kuriai vadovavo Rusijos pareigūnas, prisijungęs prie savanorių bataliono. Jie panaudojo suklastotus dokumentus, kurie leido pavogti granatsvaidį ir kulkosvaidį bei daugiau nei 1000 šovinių.

 

Laimei, Ukrainos žvalgyba greitai atskleidė šį nusikaltimą.

Tai ne vienintelis nusikaltimas, įvykdytas karo metu. Viena grupė norėjo parduoti ginklus ir amuniciją, pavogtus iš fronto linijos, o kitos, apsimetusios humanitariniais savanoriais, pavogė neperšaunamas liemenes už 17 000 USD, rašoma pranešime.

2022 metų rugpjūtį vėl įvyko nusikaltimas, kurį Ukrainos specialiosioms tarnyboms pavyko išaiškinti. Grupė kovotojų pavogė 60 šautuvų ir beveik 1000 šovinių, kad vėliau juos parduotų juodojoje rinkoje, tačiau nežinoma, kas tiksliai buvo tiekėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: