„Imperatorius nuogas“. CŽA vadovas įvardijo silpnąsias Rusijos vietas  ()

CŽA direktorius Williamas Burnsas ir toliau optimistiškai vertina Ukrainos kontrpuolimą. JAV žvalgybos duomenimis, Ukraina galės žengti į priekį ir atsispirti Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Burnsą cituoja „Bloomberg“.

JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius padarė atitinkamą pareiškimą per forumą saugumo klausimais Aspene, Kolorado valstijoje.

Jis pažymėjo, kad, remiantis turima žvalgyba, Ukrainos pajėgų kontrpuolimą vertina optimistiškai. Burnsas taip pat sakė, kad Rusijos Federacija kenčia nuo „reikšmingų struktūrinių trūkumų“. Tarp jų – žema kovinė dvasia, prastos bendros savybės ir netvarka tarp politinės ir karinės vadovybės.

„Tai bus sunki užduotis, bet kaip žvalgybos agentūra padarysime viską, kas įmanoma, kad suteiktume tokią paramą ir dalijimąsi žvalgybos informacija, kuri padėtų ukrainiečiams daryti pažangą“, – sakė jis.

CŽA vadovas taip pat pridūrė, kad vagneriečių lyderio Jevgenijaus Prigožino maištas „atskleidė keletą reikšmingų Putino sistemos trūkumų“.

„Daugeliui tai stebinčių rusų, pripratusių prie tokio Putino kaip tvarkos arbitro įvaizdžio, iškilo klausimas, ar imperatorius nuogas“, – sakė aukščiausias JAV žvalgybos pareigūnas.

Burnsas lankėsi Ukrainoje

 

CŽA direktorius Williamas Burnsas, anot žiniasklaidos, kelis kartus lankėsi Ukrainoje nuo plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją pradžios. Tačiau jo kelionės visada laikomos paslaptyje.

Neseniai „The Washington Post“ pranešė, kad Burnsas birželio pradžioje slapta lankėsi Ukrainoje. Jis susitiko su Zelenskiu ir aukščiausia Ukrainos žvalgybos vadovybe, jam buvo pranešta apie planus išlaisvinti teritoriją nuo okupantų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis nei patvirtino, nei paneigė informacijos apie Burnso vizitus. Jis pareiškė, kad jų bendravimas turėtų būti „už kadro“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()