Atidengta ugnis. Juodojoje jūroje užpultas naujausias Rusijos karinis laivas  ()

Anot Rusijos gynybos ministerijos, ataka tariamai buvo nesėkminga, nes įgulai standartiniais ginklais pavyko pataikyti į bepiločius katerius iš 800 metrų atstumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 25-osios naktį dviem greitaeigiais bepiločiais kateriais buvo bandoma užpulti Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergej Kotov“. Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnybos duomenimis, laivas patruliavo Juodojoje jūroje, 370 km į pietvakarius nuo Sevastopolio.

Tradiciškai šalies agresorės gynybos ministerija dėl išpuolio kaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Skelbiama, kad Rusijos karo laivo puolimas buvo nesėkmingas.

„Šiąnakt Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesėkmingai bandė atakuoti Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergej Kotov“ dviem jūriniais bepiločiais kateriais“, – rašo spaudos tarnyba.

Pažymima, kad abu nuotoliniu būdu valdomi kateriai tariamai buvo sunaikinti standartinių rusų laivo ginklų ugnimi. Tuo pačiu metu objektai buvo sunaikinti iš 1000 ir 800 metrų atstumo, patikslino ministerija.

„Nuostolių nebuvo. Juodosios jūros laivyno laivas „Sergej Kotov“ ir toliau vykdo jam pavestas užduotis“.

Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos oficialūs šaltiniai šio įvykio kol kas dar nekomentavo.

„Projekto 22160“ laivas

 

„Sergej Kotov“ – modulinis patrulinis „projekto 22160“ laivas. Tai vienas naujausių Rusijos karinio jūrų laivyno laivų. Jis buvo paleistas 2021 m. ir tapo ketvirtuoju serijos laivu, papildžiusiu Rusijos Juodosios jūros laivyno gretas.

Bendras tūris – 1800 tonų, įgulą sudaro 28 žmonės.

Laivas ginkluotas 76,2 mm universaliu artilerijos pabūklu AK-176MA, kurio ugnies greitis yra iki 120 šovinių per minutę, ir dviem 14,5 mm kulkosvaidžiais.

Dėl modulinės laivo konstrukcijos galima sumontuoti raketinius ginklus, tarp jų ir sparnuotąsias raketas „Kalibr“ arba X-35.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(20)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()