Britų muziejus pradėjo bendradarbiauti su „Wikipedia“  (1)

Britų muziejus pradėjo bendradarbiauti su interneto enciklopedija „Wikipedia“. Muziejaus kuratoriai stebės, kaip interneto enciklopedijoje bus kuriami straipsniai apie muziejaus eksponatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų muziejaus tinklalapio redaktorius Metju Kokas, atsakingas už bendradarbiavimą su interneto enciklopedija, paaiškino bendradarbiavimo su „Wikipedia“ būtinybę sparčiai mažėjančiu muziejaus interneto svetainės lankomumu. „Wikipedia“ straipsnį apie Rozetės akmenį žmonės skaito 5 kartus dažniau nei Britų muziejaus tinklalapyje“, - pažymėjo Kokas. Jo manymu, tūkstančiai muziejaus eksponatų (o viso jų apie 8 milijonus), nusipelno straipsnių interneto enciklopedijoje, tačiau kol kas jie dar neparašyti.

Birželio 4 dieną 40 „Wikipedia“ redaktorių iš Londono ir jo apylinkių lankėsi muziejaus salėse, fotografavo eksponatus ir susitiko su kuratoriais. Dalykinių santykių palaikymui 5 savaites muziejuje dirbs „Wikimedia“ fondo Australijos padalinio viceprezidentas Lajamas Vaitas. Įdomu tai, kad jo darbas nėra apmokamas, tačiau, jo teigimu, tokia svarbi misija verta asmeninių santaupų.

Vienas iš Britų muziejaus kuratorių jau užsiregistravo interneto enciklopedijoje ir parašė kelis straipsnius.

Britų muziejus – svarbiausias istorinis Didžiosios Britanijos muziejus, atidarytas 1759 metais. Muziejaus kolekcijoje – vienoje iš didžiausių pasaulyje – saugomi įvairių epochų meno kūriniai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)