„DeepStateMap“ žemėlapis tampa didele armijos problema. Skelbiama, kas nutiko (Video)  (1)

„Laisvės“ kovotojas Vladimiras Raščiukas kritikavo daugelio ukrainiečių pamėgtą „DeepStateMap“ žemėlapį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 V. Raščiukas iš „Laisvės“ bataliono teigė, kad „DeepStateMap“ žemėlapis tampa didele Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problema. Ne pats žemėlapis, o duomenų atnaujinimo greitis jame yra Ukrainos kariuomenei pavojingas, mano karys.

Kol miestiečiai sulaikę kvapą seka Ukrainos karių veržimąsi ir pokyčius fronte per „DeepStateMap“, priešas pasinaudoja šia informacija koreguodamas savo planus, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas ragina neskubėti su oficialiais pranešimais apie sėkmes.

Vladimiro Raščiuko interviu „Laisvės radijui“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Atsakydamas į klausimą, kur tiksliai šiuo metu ginasi batalionas „Laisvė“, kurio gretose kovoja V. Raščiukas, patyręs Ukrainos karys netikėtai pareiškė: „Aš norėjau tai pasakyti, kai kalbėjote apie „DeepStateMap“, nes didelė bėda, jog tokia informacija taip dinamiškai ir greitai pasirodo paprastiems civiliams. Mus tai tikrai trikdo, nes priešas taip pat ją analizuoja, mato ir tai nėra gerai“.

 

3-iojo bataliono „Laisvės“ kovotojas paaiškino, kodėl kariškiams geriau nesakyti, kuriame fronto sektoriuje jie kovoja: „Negaliu tiksliai nurodytii, kur esame. Tai yra Bachmuto kryptis, bet aš suprantu, jog norite išgirsti, kad aš stoviu, pavyzdžiui, Kliščiivkoje ir aš nuėjau 1 km fronte, bet taip nebus, nes kils problemos“.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: