Galingas prasiveržimas. 3 kryptys. „Gali pradėti „kvėpuoti“ visas Chersono frontas“  ()

Ukrainos kontrpuolimas pamažu juda į priekį. Jau dabar ryškėja trys kryptys, kuriose gali būti pasiekta pažangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

24 kanalui“ sakė Romanas Svitanas, karo ekspertas, aviacijos instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas. Pasak jo, Staromajorsko išvadavimas rodo, kad Ukrainos kariuomenė jau priartėjo, o gal net įžengė į pirmąją Rusijos okupantų gynybos liniją.

Panašūs procesai tęsiasi ir į pietus nuo Orechovo Rabotinės link. Ten gali pavykti apeiti kai kurias okupantų gynybos priemones. Tačiau viskas priklauso nuo kariškių planų.

Kaip pažymėjo Svitanas, dabar nagrinėjamos dvi kryptys į Azovo pakrantę: iš po Orechovo – į Tokmaką ir Melitopolį; iš po Velykos Novoselkos – į Staromlynivką, o toliau judėjimas priklauso nuo tolesnių užduočių.

Tačiau akivaizdu, kad tikrąją padėtį fronte žino tik kariškiai. Viską galutinai nuspręs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

 

„Čia susidaro geras vaizdas. Yra dvi kryptys. Bet gali būti ir trečioji. Kachovkos rezervuaro teritorija jau džiūsta. Ir seni keliai iškilo ten, kur buvo daug mažiau dumblo. Ir čia visas Chersono frontas gali pradėti „kvėpuoti“, - sakė Svitanas.

Žinoma, ši teritorija dar ilgai džiūsta. Tačiau čia atsiranda kitokių erdvių įdomiems manevrams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: