Donecke auga didžiulis nusivylimas Rusija. Skelbiama sprogdinanti Z-kovotojo kalba  ()

Kovotojas iš Osetijos Alanas Mamijevas atvirai papasakojo apie katastrofiškas Rusijos kariuomenės problemas fronte Ukrainoje. Jis dar 2014 metais kovėsi prieš Ukrainą, o dabar pripažįsta, kad Rusija patyrė pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į Mamijevo pareiškimus. Kovotojas pasakoja, kad rusams trūksta artilerijos sviedinių, o valdžia atsisakė generolų, kurie galėjo ką nors pakeisti.

Mamijevas sakė, kad jauni rusai siunčiami į mirtį ir jam net draugai paskambinę sako, kad jiems trūksta šaudmenų. Mamijevo teigimu, rusams trūksta visokių atsargų ir dėl to bent iš dalies kalta valdžia.

„Popovas, šis generolas, kodėl jis buvo pašalintas? Už tai, kad jis reikalavo dalinių rotacijos? Žmonės stovi keletą mėnesių ir yra tiesiog protiškai ir fiziškai išsekę, daug kas krenta kaip 200-ieji [žuvę] ar 300-ieji [sužeisti]. Rotacija reikalinga, o tam reikia mobilizacijos, bet tai siejasi su vidaus politinėmis problemomis, su kuriomis dabar niekas nenori susidurti, todėl jos nėra... Surovikinas dingo iš informacinio lauko. Generolas Cokovas žuvo Berdianske atsargos vadavietėje - pataikė raketa“, – Mamijevas vardino rusų vadovybės problemas.

Jis pripažino, kad „rusiško pasaulio“ mėgėjai okupuotame Donbase yra labai nusivylę Rusija, ir net apkaltino Maskvą išdavyste.

„Donecke sako: „Stovėjome ten iki mirties 8 metus, pirkdami laiką Rusijai, tikėdami, kad ji telkiasi, ginkluojasi, tai kaip duosime kartu! Ir dabar supratome, kad tie 8 metai... tiesiog nubėgo į kanalizaciją“, dėstė Mamijevas.

 

Jis prognozuoja didelius politinius sukrėtimus Rusijoje ir netgi užsimena apie diktatoriaus Vladimiro Putino nuvertimą iki 2024 m.

Kazanskis, komentuodamas Mamievo apreiškimus, atkreipė dėmesį į pralaimėjimo nuotaikas Z-patriotų gretose.

„Jau net patys atkakliausi Rusijos šovinistai po truputį pradeda susigaudyti, kad Putinas įtempė Rusiją į visiškai beprasmį, nereikalingą, idiotišką, užsitęsusį konfliktą, kuris tęsis neribotą laiką, nes Putinas neturi jėgų ir resursų laimėti“, – tvirtino žurnalistas.

(132)
(2)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: