„Girkiną jie nužudys.“ Skelbiama netikėta žinia, kas buvo jo kuratorius Kremliuje  ()

Rusijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis mano, kad teroristas Igoris Girkinas mirs Rusijos kalėjime, o generolas Sergejus Surovikinas turi galimybę gauti Putino malonę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 „Girkiną jie nužudys.“ Skelbiama netikėta žinia, kas buvo jo kuratorius Kremliuje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Girkinas yra ištikimiausias Putino rėmėjas. Prisimename, kaip sunkiausiais laikais Girkinas sakė, kad nepaisant visų pretenzijų Putinui, jis teisingai įvertino Prigožino maištą. Sakoma, kad Prigožinas yra daug įtakingesnės jėgos ruporas - tų žmonių, kurie nori baigti karą kapituliacija ir pasitraukimu iš karo. Jis [Girkinas] pasakojo tiesą apie Prigožiną. Na, o norėdamas atsakyti į visus klausimus iš karto, pasakysiu, kad už jo stovėjo ne kas kitas, o artimiausias Putino draugas Jurijus Kovalčiukas,“ – sakė politologas.

Piontkovskis pridūrė, kad Kovalčiukas buvo ne tik karo Ukrainoje, bet ir pasaulinio karo ideologas. Jis Putinui įdiegė idėjų apie pasaulinį viešpatavimą, apie pergalę prieš Vakarus, apie kerštą už Sovietų Sąjungos sugriuvimą.

„Dabar Kovalčiukas suprato, kad šis karas pralaimėtas. Jis buvo pralaimėtas jau pirmąją savaitę, kai Putinui nepavyko užimti Kyjivo. Ir jis supranta, kad reikia išsaugoti tai, ką turi - didžiulį turtą. Ir problema šiai „garbingo pasidavimo partijai“, yra apie 10-15% Rusijos gyventojų, kurie yra Z-įtikėję. Bendra populiacija yra pasyvi. Reikia dirbti su tais 10-15%. Taigi, Prigožinas dirba su jais,“ – aiškino Piontkovskis.

 

Publicistas pažymėjo, kad būtent tai Girkinas atskleidžia savo liepos 12-osios pranešime. Ir po 2 dienų buvo suimtas.

Jį sulaikė kita partija. Aš sakau, kad Rusijoje yra dviguba valdžia. Tie, kurie laiko Surovikiną kalėjime ir jį kankina, yra artimiausi Putino šalininkai. Jis aiškiai simpatizavo Prigožinui. Tačiau Girkinas buvo suimtas ir, žinoma, bus nužudytas kalėjime kitos partijos – „garbingos pasidavimo“ partijos, kurią jis garsiai bandė demaskuoti, turėdamas omenyje tuos labai užsispyrusius patriotus. Vyrui Hagoje buvo pasiūlyta kalėti iki gyvos galvos gražioje patogioje kameroje su internetu, biblioteka ir baseinu. Girkinas šioje kameroje būtų puikiai praleidęs visą likusį gyvenimą. O Rusijoje jis irgi buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tik ši bausmė bus trumpesnė. Užtikrinu, Surovikinas kada nors gali būti paleistas iš kalėjimo, bet Girkiną jie nužudys,“ – sakė ekspertas.

 

Piontkovskis, panašu, mano, kad Prigožiną, Surovikiną ir Kovalčiuką vienijo noras užbaigti karą. Girkinas ir Putinas nori jį tęsti. Tačiau Girkinas sukritikavo Putiną už reakciją į Prigožino maištą, ir buvo sulaikytas.

(61)
(3)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: