Monstrinis ginklas. Ekspertas atskleidė, kodėl reikia bijoti MAGURA V5 (Video)  ()

A. Kovalenko pažymėjo, kad anksčiau dronų kovinė galvutė buvo iki 200 kg, todėl jos padidinimas suteikia galimybę pasiekti rimtesnį poveikį Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno karo laivams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 Monstrinis ginklas. Ekspertas atskleidė, kodėl reikia bijoti MAGURA V5 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ir politikos apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko gyrė MAGURA V5 ir pavadino jį labai įdomiu daugiafunkciu jūriniu dronu.

Pasak eksperto, šis mobilus ir greitas jūrinis dronas su 320 kg kovine galvute leidžia pasiekti laikinai okupuotą Krymą vos per kelias valandas.

A. Kovalenko pažymėjo, kad anksčiau jūrinio drono kovinė galvutė buvo vidutiniškai iki 200 kg, todėl jos padidinimas padarys rimtesnius pažeidimus RF Juodosios jūros laivyno karo laivams. „Sėkmingai taranuojant, bus sugadinama ir siunčiama remontuoti 11356 tipo fregata ar net bus garantuotas 21631 RTO nuskandinimas“, – pažymėjo analitikas ir pridūrė, kad svarbu, koks kovinės galvutės veikimo principas – tik kontakto metu ar taip pat galimas jos nuotolinis detonavimas.

 

„O nuotolis yra 800 km... Toks atstumas leidžia Juodosios jūros flotilę nuvaryti ne tik iki Sevastopolio ar Novorosijsko. Apskritai išvaryti ją iš Juodosios jūros“, – pastebėjo ekspertas.

„Todėl jūrinis dronas MAGURA V5 labai naudingas. Pirmiausia rusų okupantams. Juk jiems laikas ruoštis savo laivų išvedimui iš Juodosios jūros, kurios vandenys jiems nebuvo draugiški ilgą laiką, o dabar taps itin pavojingi“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()