„Nėra tokio draudimo.“ Nacionalinės gvardijos vadas atskleidė, ką darys išlaisvinti „Azovo“ vadai  ()

Ukrainos Nacionalinės gvardijos vadas Oleksandras Pivnenko ne kartą buvo klaustas apie „Azov“ karininkų likimą. Dabar, kai jie yra laisvi Ukrainoje, klausimas skamba kitaip - ar jie grįš kovoti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pivnenko turėjo atsakyti ar Denisas Prokopenko ir kiti „Azov“ vadai galės ir toliau ginti Ukrainą, dabar kai jie buvo sugrąžinti iš Turkijos. Liepos 8 d. iš Turkijos į Ukrainą grįžo Denisas Prokopenko, Sviatoslavas Palamaras, Serhijus Volynskis, Olehas Chomenko ir Denisas Šlega.

„Denisas užima tam tikras pareigas. Jie gynė Mariupolį, o kai kurie kiti turėjo užduočių ne kaip brigados, o kaip taktinės grupės bataliono dalis. Jie ruošiasi ir atliks užduotis, kaip ir visi“, - sakė Pivnenko.

Jis pažymėjo, kad „Azov“ vadams nėra uždrausta vėl tarnauti Ukrainai. „Nėra tokio draudimo, nėra taip, kad kažkas pasakytų, kad vieni kariauja, o kiti - ne. Aš neskirstau, kas kariaus“, – pridūrė jis.

 

Jis taip pat atsakė, kada bus galima pamatyti Prokopenko dalyvavimą kovinėse operacijose - „Priklauso nuo situacijos fronte. Gal per mėnesį. Pažiūrėsime, gyvenimas parodys“.

(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: