Kremlius viską slepia. Nutekėjo neįtikėtini vaizdai. Sudaužytas Čongaro tiltas  ()

Liepos 29 dieną Ukrainos pajėgos vėl atakavo Čongaro tiltą, jungiantį Krymą su likusia Ukrainos dalimi. Kolaborantas Vladimiras Saldo teigė, kad tam panaudota 12 „Storm Shadow“ raketų, tačiau jos buvo numuštos ir žalos tiltui nepadaryta. Bet ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čongaro tiltas yra nepaprastai svarbus Rusijos pajėgų logistikai. Juo rusų atsargos - amunicija, kariai, ginklai - pasiekia okupuotus Ukrainos pietus. Aišku, tai nėra vienintelis kelias, bet Čongaro tiltas vis tiek yra labai svarbus. Apie 30 % į Melitopolį keliaujančių krovinių vežama Čongaro tiltu. Ir Ukraina tai žino, todėl jį atakavo dar birželio 22 dieną. Tąkart tiltą filmavo propagandistai, kurie neslėpė susirūpinimo, kad Čongaro tiltas gali būti atakuojamas pakartotinai.

Dar viena ataka surengta liepos 29 dieną, tik šįkart propaganda tyli, o kolaborantas Saldo teigia, kad numušta net 12 britiškų „Storm Shadow“ raketų. JAV Karo studijų institutas spėja, kad propagandistams buvo nurodyta tylėti apie Čongaro tilto ataką.

Tačiau jau aiškėja, kad tiltas buvo pažeistas. Tai rodo palydovinės nuotraukos:

 

 

Ir viena internete išdygusi stipriai apgadinto geležinkelio tilto nuotrauka:

Karo ekspertas Pavelas Narožnis teigia, kad „Storm Shadow“ ar S-200 raketų spiečius galėtų Čongaro tiltui padaryti rimtos žalos, bet tai padaryti labai sunku. „Pamenu Antonovo tilto istoriją. Jis buvo nukentėjęs daugiau nei 10 kartų ir vis dar buvo taisomas. Norint visiškai sugriauti Čongaro tiltą, reikia nugriauti atramą. Ir tai yra iš fantazijos srities iš techniniu požiūriu,“ teigia Narožnis.

 

Kita vertus, karo ekspertas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas teigia, kad 5-7 „Storm Shadow“ raketos tiltą bent jau rimtai apgadintų, kad kurį laiką jis negalėtų būti naudojamas. Pietinės operatyvinės vadovybės atstovė Natalija Humeniuk žiniasklaidai sakė, kad po liepos 29-osios išpuolio okupantai jau jaučia sviedinių trūkumą.

(75)
(0)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: