Zaporižioje sulaikytas išdavikas. Skelbiamos detalės  ()

Pas užpuoliką rasta bendravimo su Rusijos Federacijos specialiosiomis tarnybomis įrodymų, pažymėjo SBU.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios srities fronto zonoje buvo sulaikytas Rusijos Federacijos informatorius, kuris rinko informaciją apie gynybos pajėgų dislokavimą ir judėjimą, nukreipė priešo ugnį.

Tai pranešė Ukrainos saugumo tarnyba. Pažymima, kad jis dirbo informatikos mokytoju vietinėje aukštojoje profesinėje mokykloje. Priešas nuotoliniu būdu užverbavo jį bendradarbiauti 2023 m. liepos viduryje.

„Siekdamas rinkti žvalgybos duomenis, dalyvaujantis asmuo savo vasarnamyje, kuris yra vienoje iš sodų bendrijų, esančioje netoli pietinio fronto, įrengė „stebėjimo postą“. Naudodamasis žiūronais ir kita optika bandė nustatyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas“, – sakoma pranešime.

Vyriškis taip pat dviračiu važinėjo po kaimyninius vasarnamių kooperatyvus ir apylinkes, kur fiksavo Ukrainos karinės technikos maršrutus.

Anot SBU, užpuolikas informaciją su koordinatėmis perdavė priešui per pranešimų programėlę. Įsibrovėliams reikėjo žvalgybos informacijos, kad galėtų parengti ugnies smūgius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniams, įskaitant rusų priešlėktuvinių raketų sistemų S-300 ir S-400 panaudojimą.

Kratos metu sulaikytojo gyvenamojoje vietoje buvo aptiktas mobiliojo ryšio telefonas ir nešiojamas kompiuteris su jo bendravimo su Rusijos Federacijos specialiąja tarnyba įrodymais; keturi signaliniai-triukšmo pistoletai, paversti koviniais; trys radijo imtuvai; optiniai prietaisai stebėti nuotoliniams objektams.

 

Saugumo tarnybos tyrėjai pranešė kaltinamajam apie pareikštą įtarimą pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso BK 3 str. 114-2 (neteisėtas informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimą rinkimas, skleidimas).

Vyriškis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Sprendžiamas išdaviko nusikalstamų veiksmų papildomo įvertinimo klausimas. Jam gresia iki 12 metų nelaisvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(3)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: