Kas bus, jei „Wagner“ smogs į Suvalkų koridorių. Skelbiamos perspektyvos  (1)

Prigožino samdiniai kelia rėsmę visiems Vakarams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 Kas bus, jei „Wagner“ smogs į Suvalkų koridorių. Skelbiamos perspektyvos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovalenko teigia, kad Lenkijai, Lietuvai ir Latvijai gali grėsti tik sabotažo ir „Wagner“ teroristinės veiklos grėsmė. Tai nebus viso masto karo veiksmai.

Rusijos propagandistai grasina, kad „Wagner“ kovotojai Baltarusijoje užgrobs Suvalkų koridorių – sausumos sieną tarp Lenkijos ir Lietuvos.

Ar „vagneriečiams“ pavyks įgyvendinti šį scenarijų, pakomentavo „Informacinio pasipriešinimo“ grupuotės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Anot jo, grasinimai dėl Suvalkų koridoriaus užėmimo pirmiausia kyla iš pačių Rusijos propagandistų, antra, tokias kalbas paaštrina ir patys „vagneriečiai“.

„Pavyzdžiui, anądien Suvalkų koridoriaus kryptimi pajudėjo apie šimtas „vagneriečių“, dėl kurių padidėjo Lenkijos saugumo pajėgų pasirengimas, nors labai sunku įsivaizduoti šimto „vagneriečių“ įsiveržimą į šią sritį. Bet vis tiek, o jei ne šimtai?“, – svarsto ekspertas.

Pasak jo, šiandien Baltarusijoje yra nuo 4000 iki 5000 „vagneriečių“. Kovalenko mano, kad net jei „Wagner“ kovotojų skaičius Baltarusijoje išaugs iki 8000, jie nesugebės užgrobti Suvalkų koridoriaus.

 

Ekspertas paaiškino, kad „Wagner“ atlieka ne karines operacijas, o hibridines. O Suvalkų koridoriaus proveržis – išskirtinai karinė operacija.

„Paskutinė karinė „Wagner“operacija yra kampanija prieš Bachmutą. Ar prisimenate šios operacijos rezultatą? Per 10 mėnesių „vagneriečiai“ pravažiavo apie 10 km Donecko srities ir vis tiek nepaėmė į visišką kontrolę mažo miesto, palikę ten dešimtis tūkstančių žuvusių, sužeistų ar paimtų į nelaisvę. Įvairiais skaičiavimais, „Wagner“ nuostoliai prie Bachmuto svyravo nuo 30 iki 50 tūkstančių“, – prisiminė Kovalenko.

 

Jis įsitikinęs, kad be sunkiosios technikos, šarvuočių ir artilerijos „Wagner“ nesiskverbs į beveik 100 km Lenkijos ir Lietuvos kariuomenės gerai ginamą Suvalkų koridorių.

„Lenkijai, kaip ir Lietuvai bei Latvijai, pasienio zonoje gali kilti tik sabotažo ir teroristinės veiklos grėsmė. Kitų grėsmių nematau. Nebent Maskva turi tikslą visiškai atsikratyti „Wagner“ ir juos išmes į savižudybės misiją. Bet taip nėra. Žešuvas gali ramiai miegoti“, – reziumavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(4)
(71)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: