[ŽT] „Lancet“ medžioklė. Kaip ZU-23-2 šluoja okupantų dronus (Video)  ()

Rusų dronai „Lancet“ yra labai pavojingi - jie taikosi į Ukrainos gynėjų techniką ir gali naikinti ir gerai šarvuotas mašinas. Kartu jie yra gana maži ir pigūs, ne visada sėkmingi, todėl numušinėti juos brangiomis raketomis yra sudėtinga užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 30-osios atskiros mechanizuotos brigados priešlėktuvinis kulkosvaidis ZU-23-2 pleškina rusiškus dronus „Lancet“, praneša „ArmyInform“.

ZU-23-2 - tai didelis 23 mm kulkosvaidis, naudojamas nuo 1960 metų. Jis turi du vamzdžius, šaudo iš ilgos šovinių juostos ir gali pasiekti orlaivius net 2,5 km atstumu. Aišku, ZU-23-2 buvo sukurtas turint omenyje sraigtasparnius ir šturmo lėktuvus, bet dabar jis puikiai tinka kovai su savižudžiais dronais.

ZU-23-2 užduotis - apsaugoti Ukrainos šturmo dalinius nuo „Lancet“ atakų, žvalgybinių dronų „Orlan“ ir daugybės kitų bepiločių. Tiesa, žvalgybiniai dronai dažniausiai skraido aukščiau, todėl juos medžioja oro gynybos sistema „Strela-10“ ir vakarietiški ginklai.

Pats ZU-23-2 kulkosvaidis turi slėptis nuo dronų. Kad ir koks senas ir paprastas tai būtų ginklas, jis trikdo Rusijos dronų darbą ir yra intensyviai medžiojamas taikinys.

 

Reikia pasakyti, kad tokie zenitiniai kulkosvaidžiai ne visada yra efektyvūs. Dronai skraido labai greitai ir ne visada yra lengvai pastebimi. Tačiau tai - kone geriausia priemonė prieš savižudžius dronus, kai šalia nėra nuo peties paleidžiamų priešlėktuvinių raketų.

Savižudžiai dronai ir rusams, ir ukrainiečiams kelia didelį galvos skausmą. Kuo juos numušinėti? Viena vertus, ar verta į tokį mažą taikinį leisti galingas ir šimtus tūkstančių (ar milijonus) kainuojančias raketas? Kita vertus, tas mažas taikinys gali sunaikinti milijonus kainuojantį tanką ar, dar blogiau, pražudyti Ukrainos gynėjus.

(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: