„Gali padidėti iki 10 000. Jie pasiruošę ir labai pavojingi.“ Skelbiamas pavojus prie Lietuvos sienos  ()

Lietuvos prezidentas užsiminė, kad Prigožino samdinių Baltarusijoje skaičius gali padidėti iki 10 000, ir perspėjo nenuvertinti jų buvimo prie jo šalies ir Lenkijos sienų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 „Gali padidėti iki 10 000. Jie pasiruošę ir labai pavojingi.“ Skelbiamas pavojus prie Lietuvos sienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda rugpjūčio 3 d. Suvalkų koridoriuje susitiko su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu aptarti galimas Baltarusijos provokacijas, praneša LRT.

Nausėdos teigimu, „Wagner“ samdinių išsidėstymas Baltarusijoje yra papildomas ir labai svarbus saugumo rizikos veiksnys.

Jis nerimauja, kad dalis jų yra netoli sienos su Lietuva, todėl šalis turėtų būti budri ir pasiruošusi visiems scenarijams.

Kaip pažymėjo Lietuvos prezidentas, samdinių skaičius Baltarusijoje jau viršija arba artėja prie 4 000. Dalis jų užėmė vietas Gardino srityje, todėl gresia provokacijos Lenkijos ar Lietuvos pasienyje.

Šalies vadovo teigimu, jau imtasi priemonių, sustiprinta Lietuvos sienos apsauga, parengti ir atnaujinti pasienio dangos planai, kuriuose numatytas pastiprinimas ir iš kariuomenės pusės.

„Galbūt turime skirtingus požiūrius į „Wagner“ kovotojų Baltarusijoje ketinimus, tačiau vienas dalykas yra visiškai aiškus: tiek Putinui, tiek Lukašenkai būtų per didelė pagunda nepasinaudoti „Wagner“ kovotojų buvimu“, – sakė Nausėda.

Lietuvos prezidentas mano, kad Prigožino samdinių Baltarusijoje skaičius gali padidėti iki 10 000 ir perspėjo, kad nereikėtų ignoruoti tokio skaičiaus ginkluotų kovotojų, nes jie yra rimtos pajėgos ir turi kovinės patirties.

 

„Tai žmonės, kurie kovinės patirties įgijo mūšio lauke, jie tikrai labai pavojingi“, – sakė Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, kad būtina ir toliau didinti NATO supratimą apie papildomą pavojų, kurį „Wagner“ samdiniai kelia Lietuvos, Lenkijos ir kitų NATO sąjungininkių saugumui.

Nausėdos teigimu, „Wagner“ grupuotės veiksmai bus laikomi Rusijos Federacijos veiksmų dalimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()