[ŽT] Rusų vadas aprengė savo kareivius Ukrainos uniforma. Košmaras, kas buvo paskui  (1)

Rusai tapo savo ciniškos provokacijos aukomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios srityje rusų įsibrovėliai vieni kitus pavaišino „draugiška ugnimi“.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „Kremliovskaja tabakiorka“, remdamasis dviem šaltiniais Rusijos generaliniame štabe, rusų įsibrovėliai artilerija apšaudė saviškius.

Įtariama, kad incidentas įvyko netoli Robotynės. Grupė rusų įsibrovėlių, apsirengusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniforma, bandė patekti į Ukrainos kariuomenės užnugarį. Tačiau Rusijos dronas pastebėjo grupę, identifikavo užpuolikus kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karius, perdavė Rusijos artilerijai koordinates ir sutriuškino nesėkmingus diversantus.

Dėl veiksmų nenuoseklumo „draugiška ugnis“ pražudė 32 žmones. Bėdos tuo nesibaigė, po smūgio priešas (tai yra Ukrainos gynybos pajėgos – UNIAN) atrado mūsų artilerijos pozicijas ir apšaudė kasetiniais šaudmenimis. Dar 19 žmonių žuvo, yra daug sužeistųjų, kai kurie sunkiai“, – rašo kanalas.

 

 

Tragedijos kaltininkas buvo vadas, privertęs kariškius persirengti ukrainietiškomis uniformomis ir nesuderinęs veiksmų su kitom grupėmis. Iš karto po to, kai artilerija pataikė į savus, jis suprato, ką padarė, ir pasitraukė iš savo pozicijų. Dabar yra ieškomas.

„Priešas ėmė veržtis stipriau, todėl tokių nesuderintų veiksmų atvejai fronte atsiranda vis daugiau“, – sakė vienas iš šaltinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(300)
(6)
(294)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: