Ne tokie ir draugai. Kinija nesuinteresuota „beribe partneryste“ su Rusija  ()

Kinija nusisuka nuo Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvyko Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir Kinijos Komunistų partijos Centrinės užsienio reikalų komisijos biuro direktoriaus Wang Yi derybos. Paaiškėjo, kad Kinija nėra suinteresuota „beribe partneryste“ su Rusija.

Ne tokie ir draugai. Kinija vis labiau nesutaria su Rusija dėl siūlomo susitarimo užbaigti karą.

Tai pranešė JAV karo studijų institutas.

Pavyzdžiui, Lavrovo ir Wang derybos po Kinijos dalyvavimo taikos derybose Saudo Arabijoje rodo, kad Kinija vis labiau prieštarauja Rusijai dėl siūlomo susitarimo nutraukti karą.

Rusijos ir Kinijos užsienio reikalų ministerijos skirtingai atspindėjo Lavrovo ir Wang pokalbį. Rusijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Lavrovas ir Wangas „palietė daugybę „karštų“ regioninių temų, įskaitant Ukrainos krizę“, o Kinijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Rusijos ir Kinijos pusės „keitėsi nuomonėmis“ apie karą.

Pokalbių Kinijos užsienio reikalų ministerijoje aprašymas gali reikšti, kad Kremlius tampa nepatenkintas Kinijos nuolatinėmis pastangomis propaguoti savo taikos planą tarptautiniuose forumuose, o tai atitinka preliminarius ISW vertinimus, kad Kinija nėra suinteresuota „beribe partneryste“ su Rusija, kaip to nori Kremlius, pabrėžė analitikai.

 

Dieną prieš tai JAV valstybės departamentas apibendrino Saudo Arabijoje vykusio susitikimo dėl Ukrainos rezultatus. JAV mano, kad Kinijos dalyvavimas susitikime buvo produktyvus. Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris pabrėžė, kad bet kuriai šaliai svarbu tiesiogiai iš Ukrainos išgirsti apie jos problemas.

„Todėl manome, kad bet kuriai šaliai naudinga atvykti ir tiesiogiai iš Ukrainos išgirsti apie jos patiriamas problemas. Manome, kad Kinija tai padarė produktyviai“, – sakė Milleris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()