Nauji žaidėjai. „PayPal“ išleidžia doleriu paremtą kriptovaliutą  (1)

„PayPal“ teigė, kad jos naudotojai JAV galės pervesti naująjį skaitmeninį žetoną tarp savo platformos ir suderinamų išorinių piniginių. Jie taip pat galės juo be papildomų išlaidų atlikti mokėjimus tarp asmenų ir atsiskaityti už prekes bei paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės galės konvertuoti PYUSD į bet kurią „PayPal“ palaikomą kriptovaliutą, įskaitant „Bitcoin“, „Bitcoin Cash“, „Ethereum“ ir „Litecoin“, ir iš jos. Šiuo metu žetoną bus galima įsigyti tik „PayPal“ sistemoje, tačiau netrukus jo prieinamumas bus išplėstas ir į kitas populiarias mokėjimo programėles, pavyzdžiui, „Venmo“.

Bendrovė taip pat sakė, kad naujasis „Ethereum“ pagrįstas skaitmeninis žetonas sukurtas taip, kad jį lengvai pritaikytų įvairios kriptovaliutų biržos, ir jis bus prieinamas išoriniams kūrėjams, piniginėms ir web3 programoms. PYUSD išleis Niujorke įsikūrusi kriptografinių finansinių paslaugų įmonė „Paxos Trust“ ir bus visiškai padengta JAV dolerių indėliais, trumpalaikiais iždo vertybinių popierių popieriais ir panašiais pinigų ekvivalentais.

Pareiškime, kuriuo skelbiama apie PYUSD išleidimą, „PayPal“ prezidentas ir generalinis direktorius Dan‘as Schulman‘as sakė, kad, jo nuomone, skaitmeninės valiutos turi galią pakeisti visą finansų sistemą, nes leidžia atlikti momentinius, nebrangius ir saugius sandorius. Jis taip pat išreiškė viltį, kad naujoji technologija gali padėti pagerinti finansinę įtrauktį, nes daugiau žmonių galės naudotis įperkamomis finansinėmis paslaugomis.

 

PYUSD išleidimas yra svarbus „PayPal“ etapas, ypač atsižvelgiant į reguliavimo kliūtis, su kuriomis ji susidūrė pastaraisiais mėnesiais. Šių metų pradžioje bendrovė sustabdė darbą su projektu po to, kai Niujorko finansinių paslaugų departamentas (NYDFS) pradėjo tirti „Paxos“, pasklidus gandams, kad JAV valiutos kontrolieriaus biuras gali paprašyti kriptografijos įmonės atsiimti paraišką dėl visiškos bankininkystės chartijos. Tačiau „Paxos“ šiuos pranešimus paneigė.

 

Rinka parodė, kad pritaria naujajam „PayPal“ skaitmeniniam žetonui, nes pirmadienį po pranešimo bendrovės akcijos pabrango beveik 2 proc. Tai buvo retai pasitaikanti gera diena „PayPal“ investuotojams: bendrovės akcijų kainos šiais metais po kelių iš eilės nuviliančių ketvirčių nukrito apie 10 proc. Praėjusią savaitę, po dar vienos katastrofiškos pelno ataskaitos, akcijos smuko 14 proc. „PayPal“ tikisi, kad PYUSD bus sėkminga ir atneš bendrovei naujų naudotojų, kurių jai taip reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(7)
(0)
(7)

Komentarai (1)