Tai būtų sensacija. Žiniasklaida skelbia kas gali ateiti į karą  ()

Rusijos gynyba pasirodė efektyvesnė nei tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai teigia, kad Vokietijos vyriausybės sprendimas tiekti Ukrainai sparnuotąsias raketas „Taurus“ gali lemti dvigubą tiekimą: sparnuotųjų raketų „Taurus“ ir amerikietiškų ATACMS. Kaip Vokietijos leidiniui „t-online“ patvirtino keli socialdemokratai, suderinti veiksmai, ypač su Jungtinėmis Valstijomis, yra būtina sąlyga, kad Vokietijos kancleris susitartų dėl naujų ginklų sistemų Ukrainai.

Bideno vyriausybė iki šiol atsisakė tiekti trumpojo nuotolio balistines raketas ATACMS.

Tačiau Vašingtone taip pat gali pasikeisti kursas: „Politico“ teigimu, prezidentas Bidenas ketvirtadienį nori pateikti peticiją JAV Kongresui dėl naujo ginklų paketo Ukrainai. Kol kas neaišku, ar pakete yra ATACMS raketų, kurių Kyjivas prašė jau kelis mėnesius.

Iki šiol kai kurios Bideno administracijos dalys skeptiškai vertino, ar Ukraina gali panaudoti ATACMS raketas (kurių nuotolis yra apie 300 kilometrų) prieš taikinius Rusijoje. Remiantis JAV žiniasklaidos pranešimais, ypač priešinosi pristatymui Pentagonas.

 

 

Šis nepasitikėjimas egzistuoja kai kuriose Vokietijos kanclerės partijos dalyse, bet ne visose. Interviu „t-online“ keli SPD parlamentarai pabrėžė, kad Ukraina britams ir prancūzams davė pažadą, kad jų sparnuotosios raketos „Storm Shadow“ ir „Scalp“ nebombarduos Rusijos teritorijos – ir jie jo laikosi. „Ukraina yra ištikima susitarimui“, – sakė šaltinis.

Kaip Vokietijos raketų pristatymo pradžios priežastį žurnalistai įvardija sunkumus, susijusius su Ukrainos kontrpuolimu, nes Rusijos gynyba pasirodė efektyvesnė nei tikėtasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(8)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: