Akivaizdus visko pažeidimas. Rusai šokiruoti, kuo verčiami užsiimti jų vaikai (Video)  ()

Rusijos Federacijoje paauglių tėvai pasakojo, kaip jų vaikai surinkinėja dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai akivaizdus visko pažeidimas. Rusai šokiruoti, kuo verčiami užsiimti jų vaikai.

Paaugliai, kurie mokosi Tatarstano „Alabuga Polytech“ ugdymo įstaigoje, dalyvauja nepilotuojamų orlaivių gamyboje ir dirba penkias dienas per savaitę.

Tai leidiniui „Idel.Real“ pasakojo studentų tėvai.

Švietimo įstaiga rusų vaikams žada ne tik išsilavinimą, bet ir galimybę užsidirbti iki 70 000 rublių. Tačiau sūnų į minėtą mokslo įstaigą išleidusi Žemutinio Naugardo (Nižnij Novgorodo) srities gyventoja Žana teigė, kad tai tik „patrauklus masalas“.

Jos teigimu, „Alabuga Polytech“ užsiima nepilnamečių išnaudojimu. Norintys paimti vaikus iš mokymo įstaigos ir nutraukti mokymosi sutartį yra priversti sumokėti maždaug 200 000 rublių (apie 1852 eurus).

„Mano draugė iš Žemutinio Naugardo vaiką paėmė birželį – ji taip pat neturi kantrybės ir jėgų, vaikas tiesiog negali. Priskaičiavo du šimtus tūkstančių rublių. Dabar ji bylinėjasi, nes tai akivaizdus visko pažeidimas“, – sako moteris.

Kito vaiko mama Marina pažymėjo, kad vietoj žadėtų aštuonių darbo valandų per savaitę vaikai dirba penkias dienas per savaitę. Moters teigimu, ugdymo įstaiga norėjo, kad jos dukra surinktų droną.

 

„Kiek suprantu, klijuoti kompozitus dronams... Na, apskritai, chemijos gamybai, kur nepilnamečiai vaikai 15 valandų per dieną dirba dėvėdami respiratorius“, – sakė Marina.

Dronų gamyba „Alabuga Polytech“: kas žinoma?

Liepos 24 d. leidinys „Protokolas“ ir „YouTube“ kanalas „Razvorot“ paskelbė bendrą tyrimą, kaip „Alabuga Polytech“ studentai dalyvauja „Shahed“ dronų gamyboje.

 

Tyrimo autorių teigimu, studentams mokama 30-40 tūkst. rublių (280-370 eurų). Patys studentai skundžiasi neapmokamais viršvalandžiais ir laisvų dienų trūkumu, o tai atsispindi akademiniuose pasiekimuose.

Taip pat pranešama, kad studentai pasirašo dokumentą, draudžiantį atskleisti jų veiklą. Priešingu atveju galimi atskaitymai ir bauda nuo 1,5 iki 2 milijonų rublių (14 000 – 18 500 eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()