Nušlavė du Rusijos „Tornadus“. Sėkminga Ukrainos dronų medžioklė (Video)  ()

Išlaukę nakties Ukrainos kariškiai surengė reidą prieš Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepiločių orlaivių operatoriai smogiamųjų dronų pagalba vienu metu pataikė į kelis svarbius priešo taikinius pietų fronto kryptimi. Informacija apie tai ketvirtadienį, rugpjūčio 10 d., pasirodė oficialiame Specialiųjų operacijų pajėgų puslapyje feisbuke.

Pirmiausia Ukrainos kariuomenė paleido žvalgybinius nepilotuojamus orlaivius į priešo pozicijas, kad nustatytų būsimojo smūgio taikinius. Pirmiausia žvalgybinis dronas aptiko po nulūžusiomis medžių šakomis paslėptą 120 mm haubicą.

Tarp medžių taip pat buvo užmaskuota speciali inžinerinė mašina „Tornado“, pagrįsta „Ural-63704-0010“. Ant jo gaubto baltais dažais buvo nupiešta raidė Z. Nukreipęs droną kiek toliau, operatorius pastebėjo kitą „Tornadą“.

Sulaukę nakties, Ukrainos kariai į taikinius paleido atakuojančius bepiločius orlaivius. Kontroliuojant operatoriui, jie numetė amuniciją ant priešo įrangos. Dėl sėkmingų smūgių Ukrainos kariams pavyko vienu metu sunaikinti penkis priešo taikinius.

 

„Be inžinerinių kompleksų buvo sunaikinti ir minosvaidžiai bei priešo šarvuočiai“, – rašoma žinutėje.

„Ural-63704-0010“ (arba „Tornado“)karinis sunkvežimis su padidintu pravažumu ir pajėgumu. Automobilis su borto platformos moduliu skirtas ginklų, karinės ir specialiosios technikos gabenimui, įvairių krovinių pervežimui bei transporto ir specialių priekabų vilkimui. Pilnas sunkvežimio svoris – iki 30 tonų, keliamoji galia – iki 16 tonų, velkamos priekabos svoris – 12 tonų. Vienas pagrindinių „Tornado“ važiuoklės privalumų – padidinta keliamoji galia esant santykinai mažam svoriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: