„Jie nepasimokė...“ BILD skelbia skaudžią žinią dėl „Taurus“ raketų  ()

Kai kurie Vokietijos deputatai kritikavo šią situaciją ir teigė, kad nei Vokietijos federalinis kancleris, nei šalies gynybos ministras nesimoko iš savo klaidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis žurnale „Der Spiegel“ paskelbta informacija, Vokietijos vyriausybė svarsto, ar Vokietija artimiausiais mėnesiais galėtų aprūpinti Ukrainos kariuomenę ilgo nuotolio raketomis „Taurus“ iš Bundesvero atsargų. Tačiau nei kanceliarija, nei Gynybos ministerija apie greitą ar jau priimtą sprendimą šiuo klausimu nežino. Apie tai rašo Vokietijos BILD.

Leidinys citavo aukšto rango federalinės vyriausybės pareigūną. Anot jo, nors iš visų pusių spaudžiamas sprendimas dėl „Taurus“ perdavimo, „šiuo metu nieko nerengiama“.

„Šiuo metu joks sprendimas šiuo klausimu nerengiamas“, – žurnalistams sakė pareigūnas.

Gynybos ministerijos sekretorius spaudai laikraščiui taip pat sakė, kad dabartinė padėtis dėl tolimojo nuotolio raketų „Taurus“ perdavimo Ukrainai nepasikeitė, politinis sprendimas dėl tiekimo nepriimtas.

Tuo pat metu Bundesvero gynybos ekspertė Marie-Agnes Strack-Zimmermann kritikavo šią situaciją. Anot jos, Vokietija turi pakankamai daug Ukrainos pajėgoms taip reikalingų raketų „Taurus“.

 

„Manau, kad problema vėl yra kanclerio skyriuje, kur bandoma, kad ši problema neiškiltų į paviršių. Mane labai erzina, kad vėl vyksta diskusija, kuri man labai primena diskusiją apie tankų tiekimą“, – pabrėžė ji.

Tą patį pasireiškė ir gynybos ekspertas Florianas Hahnas. Anot jo, nei kancleris Olafas Scholzas, nei gynybos ministras Borisas Pistorius nepasimokė iš savo klaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()