„Prasideda antrasis karo etapas.“ SBU pulkininkas perspėja, kas nutiko fronte  ()

R. Kostenka perspėjo, kad Ukraina ne tik perėjo į kontrpuolimą, bet ir žengia kitą žingsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko paaiškino, kad prasidėjo sekinimo karas, kuriame laimės tas, kuris visko turės daugiau. Pralaimės tas, kuriam anksčiau baigsis ištekliai, nes tokios yra antrojo karo etapo sąlygos. Ukrainos antiteroristinės operacijos veteranas priminė, kad Rusija yra palankesnėje padėtyje, nes turi daug savo pajėgų ir išteklių, o Ukraina turi pasikliauti sąjungininkų pagalba.

Romano Kostenko interviu televizijos kanalui „Priamij“ (rus. „Прямий“) galite peržiūrėti „YouTube“.

Ukrainos liaudies deputatas pasakojo, kaip karas iš vieno etapo perėjo į visiškai kitą, į išsekinimą: „Kaip jau sakiau, dabar iš tikrųjų prasideda antrasis karo etapas, ir tai yra natūralu, kad jis prasideda, nes mes atsilaikėme su mūsų visuomenės pagalba, su mūsų partnerių parama, o dabar mes visi einame į šį karą. Ar jis bus mums palankus, ar ne, priklausys nuo daugelio veiksnių, nes kartais išsivaduojamajame kare didelį vaidmenį vaidina paskutinis duonos kąsnis, kam jis liks.“

SBU pulkininkas paaiškino, kokį sprendimą šiuo metu turėtų priimti Ukrainos valdžia: „Turime suprasti ateities koncepciją. Pirmiausia šalies vadovybė turi ją suprasti pati, ir kokią koncepciją turime dabar: ar mes pamažu žengiame į priekį ir esame nuolat priklausomi nuo Vakarų ginkluotės tiekimo, ar dabar taupome rezervus, stiprėjame ir smūgiais į priešo užnugarį naikiname jo karinį potencialą. Svarbu, kad dabar būtų priimtas sprendimas, koncepcija, kaip mes toliau vykdysime karą. Negalime visi tik bėgti į kontrpuolimą ir rodyti, kaip mes išvaduojame po vieną metrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: