[ŽT] Neįtikėtina! Partizanai užpuolė Rusijos karinę bazę Pušilino vizito metu  ()

Sprogstamasis pasipriešinimas Mariupolyje tęsiasi: partizanai susprogdino okupantų karinę bazę, yra aukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka papasakojo, kaip rugpjūčio 13 dieną partizanai sunaikino mieste esančią okupantų bazę. Jis tai vadina sprogstamuoju pasipriešinimu ir sako: liaudies keršytojai pasinaudojo Pušilino vizitu į Mariupolį.

Pasak Andriuščenkos, Mariupolyje partizanai nusprendė nelaukti atakų ir sprogmenis pasigamino patys. Tam buvo panaudotos „natūralios medžiagos“.

Bazė buvo sekama ilgai ir partizanai suprato, ką reikia daryti. Tinkamas laikas atėjo, kai rusų sugriautą miestą prie Azovo jūros su visa Donecko pseudorespublikos viršūnėle aplankė gauleiteris Denisas Pušilinas.

Visi, kurie turėjo stebėti bazę, įskaitant policiją ir Nacionalinę gvardiją, buvo įtraukti į apsaugą kitoje miesto dalyje. Netoli bazės yra mikrorajonas, kuris buvo visiškai sugriautas 5 kilometrų perimetru.

 

Deja, gaisras buvo greitai užgesintas, tačiau apdegė mažiausiai 3 sunkvežimiai, iš bazės išvežta 10 žmonių – tikriausiai sužeistieji. Dalis šaulių ginklų amunicijos buvo sunaikinta, apdegė bazės kareivinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: