Ukraina ruošia smūgį į jautriausią Putino vietą. Pasekmės gali būti kolosalios  ()

Naujoji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktika, kuri buvo suformuota per pastarąsias kelias savaites, gana sėkmingai įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias kelias savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo taikyti naują taktiką, teigia buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas, ekonomikos ir karo analitikas Jurijus Švecas.

„New York Times“ neseniai pranešė, kad pietuose Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pažengti 10-12 km, o kai kur buvo įveikta pirmoji gynybos linija. Rytuose rusai gyrėsi išviję Ukrainos pajėgas iš vienos gyvenvietės, bet paskui pripažino, kad tai - maža gyvenvietė (600 gyventojų prieš karą) ir dėl jos dar kovojama. Taigi, kovojama dėl iniciatyvos.

„Jau sakėme, kad amerikiečių ir britų karių požiūriu sėkmingam puolimui reikia rasti tik vieną silpnąją priešo vietą visoje fronto linijoje. Manoma, kad to pakaks tolesnei sparčiai įvykių raidai“, – sakė Švecas.

Ekspertas pabrėžė, kad, matyt, Krymas tampa pagrindiniu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų taikiniu. Ukrainos kariuomenė, derindama veiksmus su JAV ir Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų vadovybėmis, mano, kad artimiausiais mėnesiais Krymas turi būti pagrindiniu taikiniu.

Krymas yra vertingas, bet kartu ir labai sprogstamas prizas tolesnei situacijos raidai. Daugelis amerikiečių analitikų teigia, kad pusiasalis yra toks brangus Kremliaus diktatoriui, kad jam tai būtų tolygu prarasti tikrą suverenią Rusijos teritoriją. Jam į galvą šovė, kad tai - Rusijos Federacijos teritorija, todėl Krymo praradimas gali paskatinti imtis baisiausių priemonių. Bet, kaip suprantu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, visapusiškai remiamos Vašingtono ir Londono, ketina smogti šiai Kremliui jautriausiai ir skausmingiausiai vietai“, – sakė Švecas.

(198)
(6)
(192)

Komentarai ()

Susijusios žymos: