Bus kažkas grandioziško. „Ukraina siunčia elitinę brigadą ir „Challenger 2“ tankus“  (2)

Britų analitiko Michaelo Clarkeo teigimu, Ukrainos gynėjai dabar krypsta link Mokryje Jali upės Staromlynivkos apylinkėse, kur teks įveikti stipriausią Rusijos gynybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Bus kažkas grandioziško. „Ukraina siunčia elitinę brigadą ir „Challenger 2“ tankus“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina paskelbė apie dar vieną proveržį ir Urožainės kaimo Donecko srityje išlaisvinimą. Tačiau reikia nepamiršti, kad fronto linija yra labai ilga – apie tūkstantį kilometrų. Karo analitikas Michaelas Clarkeas mano, kad Ukrainos gynėjai daro pažangą, tačiau tam į mūšį jie turi mesti elitinius dalinius, praneša „Sky News“.

Clarkeas teigia, kad yra penkios sritys, kuriose vyksta dideli susidūrimai, tačiau didžiausias dėmesys skiriamas Rabotynei ir Velika Novosilkai.

„Robotynės rajone ukrainiečiams sekasi labai gerai, tačiau jie meta į mūšį 82-ąjį elitinį dalinį, turintį „Challenger“ tankus. Būtent jie turi „Challenger 2“, – aiškino analitikas.

Jis teigė, kad vienas iš šių tankų jau buvo pastebėtas mūšio lauke – nieko nesuprantantys žmonės bandė šaipytis iš jo apsaugos nuo dronų.

Clarkeas perspėjo, kad jau po kelių dienų Ukrainos laukia didelis išbandymas - „artėjant prie Staromlynivkos teks įveikti stipriausią Rusijos gynybą, kuri vis dar yra priešakyje. Po kelių dienų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų laukia didelis išbandymas“.

 

Staromlynivka - tai nedidelė gyvenvietė Donecko srities vakaruose, prie pat Zaporižios srities ribos. Ukrainos pajėgos čia veržiasi, galima sakyti, Mariupolio link. Nors pakrantė dar toli, prasibrovus pro Staromlynivką Mariupolio priemiesčiai patektų į HIMARS veikimo ribas. Dar šiek tiek ir HIMARS galėtų reguliariai apšaudyti M14 greitkelį - svarbią transporto arteriją, jungiančią Mariupolį su Berdiansku, Melitopoliu ir, žinoma, Krymu. Aišku, HIMARS taip arti fronto linijų nesirodo, bet tai - gera iliustracija, kaip ukrainiečiams svarbu čia pasiekti pažangą, ir kodėl rusai čia turi stipriausias gynybines pozicijas.

(32)
(1)
(31)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: