Ukraina Urožainėje galėjo panaudoti savo slaptą ginklą. CNN skelbia karštus vaizdus (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, mūšių metu sviediniai, kuriuos JAV tiekė gynybos pajėgoms, anksčiau nebuvo naudojami. Iš Generalinio štabo oficialių komentarų nebuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvindamos Urožainės kaimą Donecko srityje galėjo naudoti savo gamybos JAV kasetinių sviedinių analogus. Tai teigia CNN.

Trečiadienį (rugpjūčio 16 d.) buvo oficialiai patvirtinta, kad gynybos pajėgos per kontrpuolimą atgavo gyvenvietės kontrolę. CNN filmavimo grupė kartu su 35-ąja jūrų pėstininkų brigada priartėjo prie kaimo pakraščio ir pasidalijo filmuota medžiaga iš ten.

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip Rusijos kariai bando pabėgti į pietinę gyvenvietės dalį ir, kaip komentare leidiniui pažymėjo ginklų ekspertai, neva apšaudomi kasetiniais šaudmenimis.

„CNN negalėjo patvirtinti, kad prietaisai, kuriuos ekspertai įvardijo kaip tikėtiną kasetinę amuniciją vaizdo įraše, yra JAV tiekiami ginklai. Manoma, kad Ukraina pagamino kelis panašius įrenginius, kurie gali būti naudojami fronte“, – rašoma pranešime.

 

Be to, rusų okupantai buvo priversti bėgti asfaltu, nes greta esantys laukai ir miško juostos yra užminuotos. Dalis jų slėpėsi vietiniuose namuose, kurie taip pat esą buvo apšaudyti artilerija.

Šturmo kuopos vadas šaukiniu Dykij, kalbėdamas su žurnalistais, pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvinimui tikrai naudojo minosvaidžius ir tankus, tačiau apie galimą kasetinės amunicijos panaudojimą nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: