„Mirė kaip kankinys už didžiąją Rusiją.“ Neeilinis karys. Netikėta žinia, ką likvidavo Ukraina (Foto)  ()

Okupanto tėvas sūnų pavadino „kankiniu“, žuvusiu už Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje buvo likviduotas vienas įtakingiausių palestiniečių kovotojų Rami al-Farra, kovojęs Rusijos pusėje.

Kaip rašo „Newsweek“, kovotojo pašalinimą patvirtino jo tėvas Haythamas al-Farra. Jis teigė, kad jo sūnus žuvo rugpjūčio 5 dieną per kautynes ​​Ukrainoje. Tai pirmoji žinoma palestiniečių žūtis per Rusijos ir Ukrainos karą.

Al-Farra žuvo kažkur netoli Bachmuto miesto. Tėvas sakė, kad kovotojas mirė „gelbėdamas sužeistus draugus“.

Al-Farra gimė Rusijoje 1994 m., jo motina rusė ir tėvas palestinietis. Vaikystę praleido Gazos Ruože, o į Rusijos Federaciją grįžo būdamas paauglys. 2007 m. al-Farra paliko Gazą ir gyveno Krasnodaro teritorijoje.

Al-Farra tėvas sakė, kad užpuolikas turėjo Rusijos pilietybę ir Palestinos pasą. Į karą jis neva išėjo savo noru, pasirašydamas sutartį su Rusijos gynybos ministerija.

 

„Jis mirė kaip kankinys už didžiąją Rusiją“, – leidiniui sakė al-Farros tėvas, pavadinęs sūnų didvyriu.

Ukrainiečių apšaudymą, per kurį žuvo jo sūnus, jis pavadino „bailiu“, nes kovotojas esą „ne kovojo, o užsiėmė išminavimu“.

Tuo pat metu palestiniečių žiniasklaida rašo, kad al-Farra mirė Rusijoje. Pagal vieną versiją, tai buvo raketos smūgis, pagal kitą – granatos sprogimas Maskvoje.

Rusų kalba leidžiamo Izraelio leidinio Newsru.co.il vyriausiasis redaktorius Jevgenijus Finkelis sakė, kad al-Farra šeimos klanas yra „vienas įtakingiausių Gazos Ruožo pietuose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(8)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: