[ŽT] „Buvo ruošiama 10 metų ir kainavo 700 milijardų dolerių.“ Ukraina išsigandusi, ką paskelbė Rusija  (2)

Šoigu gąsdina ukrainiečius nauju Rusijos armijos puolimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos grasinimai pavasarį pradėti naują galingą puolimą prieš Ukrainą yra Maskvos blefas, neturintis nieko bendra su realybe. Taip pareiškė analitikas, buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas ir prezidento kanceliarijos vadovas, o dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Viktoras Andruševas, komentuodamas Šoigu pareiškimą.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad Rusijos armija, kuri 2022 m. vasario 24 d. įvykdė invaziją į Ukrainą, per pusantrų metų prarado didžiulį skaičių labiausiai patyrusių ir apmokytų kadrinių karių, taip pat tūkstančius šarvuočių, artilerijos pabūklų ir lėktuvų. Dabar rusus keičia prastai apmokyti mobilizuotieji ir nuteistieji.

Anot jo, šiuo metu Rusija neturi galimybių sudaryti tokios armijos, kurią anksčiau, beje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau buvo iš dalies sutriuškinusi.

 

„Daugelį išgąsdino Šoigu pareiškimai, kad pavasarį ruošiamasi naujam galingam puolimui. Atsakysiu trumpai. Vasario 24 d. įsiveržusi armija buvo ruošiama 10 metų ir kainavo 700 mlrd. dolerių. Dabar patys pagalvokite apie naujo galingo puolimo perspektyvas“, - sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(12)
(190)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: