„Tai raudona linija“. Kremliui būtų šokas. Kaip priversti Putiną derėtis  (1)

Amerikos žurnalistų teigimu, Ukrainos gynybos pajėgų sėkmė Zaporižios srityje gali paskatinti Kremlių pradėti derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas pagrindinių punktų, galinčių priversti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sėsti prie derybų stalo, yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų patekimas į Krymo pusiasalį. Apie tai rašo amerikiečių leidinys „The Hill“.

Verta paminėti ir tai, kad viename iš JAV valstybės sekretoriaus Anthony Blinkeno pokalbio su pareigūnais įrašų yra teiginys, kad Putinui Krymas yra „raudona linija“, kurios jis neperžengs. Anot žurnalistų, tai pabrėžia Krymo svarbą Rusijos strategijoje.

Leidinio teigimu, norėdamos realiai kelti grėsmę Krymui ir sukurti izoliaciją, Ukrainos pajėgos turi veržtis link strategiškai svarbių miestų, tokių kaip Melitopolis, Armjanskas ir Skadovskas. Tačiau, anot žiniasklaidos, Kachovskajos HE sunaikinimas komplikavo situaciją. Žurnalistai pastebi, kad vietovės reljefas užpelkėjęs ir stipriai apaugęs. Tuo pačiu metu tokia rusų sunkioji artilerija ten bus mažiau efektyvi nei atviroje vietovėje.

„Perkelti didelių gabaritų sunkiąją techniką bus sunku. Pontoniniai tiltai bus pažeidžiami sraigtasparnių Ka-52, aprūpintų galingomis lazeriu valdomomis 9K121 „Whirlwind“ raketomis. Kaimo keliai siauri ir netinkamai įrengti tankams“, – rašoma leidinyje.

 

Žurnalistai pabrėžia, kad nepaisant manevrų ir taktinių judesių, Putinui visada buvo svarbu išlaikyti Krymo kontrolę.

Žiniasklaidos teigimu, norint iš Melitopolio sukurti grėsmę Krymui, pirmiausia reikia atkovoti okupuotą Tokmaką.

„Skaičiavimu, šiuo metu teritorijoje yra daugiau nei 90 000 Rusijos kariškių. Ukrainiečiai žengia į priekį lėtai. Jie turi išminavimo sistemas ir specializuotą įrangą, tačiau to nepakanka. Kai kuriose vietovėse ukrainiečiai susidūrė su tikrais minų spąstais“, – rašoma medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai (1)