3 žingsniai iki „Gripen“. Tai būtų sensacija. Rusus gali pulti Švedijos naikintuvai  ()

Pasak spaudos sekretoriaus Serhijaus Nikiforovo, Ukraina nesikoncentruoja vien į F-16, svarstoma ir apie „Gripen“, „Rafale“ bei „Eurofighter“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių pilotų vykdomi švedų naikintuvų „Gripen“ bandymai yra vienas iš teoriškai dar trijų žingsnių Ukrainai gauti orlaivius. Apie tai teletono eteryje pranešė prezidento Serhijaus Nikiforovo spaudos sekretorius.

Zelenskio spaudos sekretoriaus teigimu, Ukraina nesikoncentruoja vien į amerikiečių F-16 priėmimą. Taip pat svarstoma apie švediškus „Gripen“, prancūziškus „Rafale“ ir europietiškus naikintuvus „Eurofighter Typhoon“, kurie suskirstyti pagal įsigijimo lengvumą ar pageidautinumą. F-16 yra pagaminama daugiausiai tarp jų, todėl „tik statistiškai ir matematiškai juos lengviau gauti“.

„Dabar bandome lėktuvus arba išbandome Ukrainos pilotų galimybes šiuose lėktuvuose, tada mokymai, tada politinis susitarimas – ir tik tada gausime šiuos lėktuvus“, – aiškino Nikiforovas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad Švedijos lėktuvų tiekimas įmanomas tik teoriškai, todėl „pažiūrėsime, ką bus galima padaryti“, – sako Serhijus Nikiforovas. Atskirai jis pažymėjo, kad Ukrainos pilotai teigiamai atsiliepia apie „Gripen“ – jie yra universalūs ir mažiau reiklūs nei F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()