[ŽT] Žiurkės palieka skęstantį laivą. Kas vyksta „Wagner“  ()

„Wagner“ karininkai apkaltino du savo vadus išdavyste, kai jie persikėlė į  su „Gazprom“ siejamą privačią karinę kompaniją „Redut“. JAV Karo studijų institutas praneša, kad „Wagner“ organizacija jau gali būti beveik išformuota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai pastebi, kad „Wagner“ karininkas Antonas Elizarovas („Lotos“) pranešė, kad jau keli aukšto rango žmonės paliko „Wagner“. Pavyzdžiui, teigiama, kad išėjo Andrejus Troševas, kurį Prigožinas ne kartą vadino savo asmeniniu atstovu. Troševas buvo artimas Prigožino patikėtinis ir, dirbdamas su „Wagner“, užmezgė ryšius su Rusijos prezidentu Putinu ir Rusijos gynybos ministerija. Tiesa, Elizarovas teigia, kad Troševas nevadovavo „Wagner“ daliniams.

„Wagner“ karininkas „Koldun“ sakė, kad kitas karininkas Vadimas V., šaukiniu „Chrustal“, vadovavęs kompanijos personalo skyriui, kviečia „Wagner“ samdinius jungtis prie naujos grupės, kuri turėtų vykdyti operacijas Afrikos žemyne. Anksčiau karo korespondentai kritikavo Troševą ir Vadimą V. už bailumą ir daugybę profesinių klaidų.

Anot ISW analitikų, Troševo ir „Chrustal“ pasitraukimas gali reikšti didėjantį „Wagner“ vadovybės susiskaldymą – tai yra įrodymas, kad Kremliaus ir Rusijos gynybos ministerijos pastangos išformuoti „Wagner“ buvo bent iš dalies sėkmingos.

 

Analitikai mano, kad Rusijos karinė-politinė vadovybė naudojasi išėjusiais patyrusiais karininkais, kad iš „Wagner“ ištrauktų ir kitus samdinius ir jų vadus. Kitose karinėse formacijose - tokiose kaip su „Gazprom“ siejamoje „Redut“ kompanijoje - „Wagner“ veteranai galės dalyvauti kampanijose Afrikoje.

(41)
(5)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: